Är det så viktigt att behålla denna rättighet att elda religiösa skrifter som del av åsikts- och yttrandefriheten? undrar insändarskribenten.
Är det så viktigt att behålla denna rättighet att elda religiösa skrifter som del av åsikts- och yttrandefriheten? undrar insändarskribenten. Bild: Caisa Rasmussen/TT

Är det så viktigt att få elda religiösa skrifter?

Det kan bli mycket otäcka följder.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
|

Sveriges regering ska tydligen, via myndigheter, betona att staten tar avstånd från att elda religiösa skrifter.

En sån åtgärd är helt meningslös. Hämnd i form av terrorbrott av en muslim t ex drabbar ju inte staten Sverige; möjligen en statlig fastighet. Det är människor och deras egendom som drabbas. Det kan bli mycket otäcka följder. Det har ju redan hänt. Sådant tar ju inte terrorister hänsyn till.

Att vi har åsiktsfrihet här betyder inte heller något. Även om de nog själva vill ha det. Det gäller själva handlingen att elda t ex en Koran.

Är det så viktigt att behålla denna rättighet att elda religiösa skrifter som del av åsikts- och yttrandefriheten? Vi har ju andra sätt att utnyttja denna.

ANNONS

Kan det vara så som med rondellhunden att några vill visa att de törs och kan bara för jäkelskap samt bli kända i massmedia?

Om man nu tänker behålla rättigheten måste polisen få möjlighet att välja platsen för eldandet. Förslagsvis på ett ödsligt område. Det krävs kanske bara smärre justeringar i några paragrafer ordningsstadgan.

Frågvis

ANNONS