En person gripen för nattens soprumsbränder

Under fredagsnatten brann flera soprum på närliggande gator i Varberg. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

ANNONS
|

Klockan 00:15 fick räddningstjänsten in ett larm om en brand på Skånegatan. Väl på plats konstaterarman att det brinnermed öppen låga i två soprum och två fristående återvinningscontainrar för kompost.

–Vi fick jobba på två fronter, ställa brandbilen i mitten och jobba med en rökdykare på varje soprum. Det brukar vi inte göra, säger Daniel Johansson, arbetsledare på Räddningstjänsten Väst.

När släckningsarbetet på Skånegatan äröver fårräddningstjänsten in ytterligare ett larm om en soprumsbrand på Västgötagatan. Där har branden brutit ut i ett soprum och enåtervinningscontainer.

–Vi såg en klar spridningsrisk att det skulle sprida sig till garagelängan, säger Daniel Johansson.

ANNONS

I närheten av bränderna anträffar polisenen man som de griper. I nuläget är mannen misstänkt för skadegörelse genom brand och förhör med mannen kommer ske under lördagsförmiddagen.

Efter 20 minuter lyckades räddningstjänsten släckabranden på Västgötagatan. De tre meter djupa containrarna var docksvårsläcktaoch vid fyra-tiden på natten fick räddningstjänsten åka tillbaka till Västgötagatan för att släcka containern på nytt.

ANNONS