Ett snabbt avklarat möte, utan debatt

Ett rekordsnabbt möte med coronaprägel var över nästan innan det hade hunnit börja. Redan efter en halvtimma var det dags för fullmäktigeledamöterna att gå hem.

ANNONS
|

– Det blir ingen kaffepaus idag så ni slipper att stå och prata med varandra på två meters avstånd, förklarade Jan Dickens (S) som är ordförande i fullmäktige när det var dags för novembermötet.

De 34 ledamöterna (i tider utan corona är de 51) gick snabbt igenom dagordningen och det var endast en fråga som väckte någon form av debattlust. Den handlade om vägföreningar.

Utred bidragsregler

Moderaten Lars Agbrant hade lämnat in en motion eftersom han ville att det skulle utredas om bidragsreglerna för vägföreningar och vägsamfälligheter bör ändras. Dessutom ville han utreda om det finns vägföreningar som borde ingå i den kommunala väghållningen.

ANNONS

Motionen avslogs men först följde några inlägg om vägföreningars förträfflighet.

Kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S) ville tacka alla ideella krafter som utför arbete i vägföreningar.

– De utför ett effektivt arbete och sköter vägarna mycket bra efter ett väl fungerande system.

Partikamraten Bengt Hackberg förklarade att han själv är med i en vägförening och att han tycker att han får ut ett stort mervärde av de pengar han betalar i avgift.

– Vägföreningen sköter så mycket annat än vägar.

Taxehöjningarna för vatten och sopor antogs utan någon debatt.

Digitalt möte

Efter det snabba mötet samlades partiernas gruppledare för att ta ställning till i vilken form nästa fullmäktige ska hållas. På förslag fanns ett digitalt möte, men på grund av risken för tekniska problem och handhavandefel beslutade gruppledarna att även fullmäktiges decembermöte ska hållas i Falkhallen med reducerad styrka, det vill säga 34 ledamöter istället för 51.

LÄS MER: Höjda avgifter för vatten och sopor

LÄS MER: Stora investeringar ska säkra vattnet

ANNONS