Hotell Ulla
Hotell Ulla Bild: Ola Folkesson

Hotell i Ullared till salu i ett år

Hotell Ulla utanför Ullared har varit till salu i ett år. För att köpa hotellet krävs ett bud i 20-miljonersklassen.

ANNONS
|

I slutet av november förra året skrev vi om Hotell Ulla i Hjärtared utanför Ullared var till salu. Då sa Petra Schollin Löfbom, företagsmäklare på HRF Förmedling, att intresset var stort.

Men snart ett år senare ligger hotellet fortfarande ute till försäljning.

– Som för alla andra har corona slagit till ordentligt, säger Petra Schollin Löfbom.

Få vågar göra affärer i dessa osäkra tider. Framför allt inte när summan för hotellet ligger på runt 20 miljoner kronor.

– Det är mycket pengar och ett stort objekt. Man märker att marknaden är i gungning. Det behöver vara någon som köper som har mycket pengar, säger Petra Schollin Löfbom.

ANNONS

Hotellet har 61 rum med totalt 220 bäddar, 23 av dem har hotellstandard och och 38 drivs som vandrarhem. Enligt annonsen ska omsättningen ligga på runt 10,5 miljon kronor per år.

Under en period fungerade anläggningen som en förläggning för asylsökande men drivs numera alltså som hotellverksamhet. Främst är det närheten till Gekås som lockar gäster.

Petra Schollin Löfbom säger att det fortfarande finns intressenter.

– Det var ett par stycken som var intresserade förra veckan. Men det jag hunnit lära mig är att det kan ta lång tid eller så går det extremt snabbt. Vi får se vad som händer, säger hon.

Ägaren Pierre Heramb har bosatt sig i Portugal och vill därför sälja verksamheten. I dag drivs hotellet av en släkting till Heramb. Tidningen har via mejl försökt nå Pierre Heramb för en kommentar utan resultat.

ANNONS