Ingen marknad i Långås i sommar

30 000 besökare och 175 knallar får klara sig utan Långås marknad i år. ”Vi försökte in i det längsta att hitta en lösning”, säger en av arrangörerna Björn Borssén.

ANNONS
|

Arrangörerna till Långås marknad har resonerat fram och tillbaka om hur de skulle göra med sommaren stora arrangemang, Långås marknad, vars överskott är den största inkomstkällan för Långås IF:s ungdomssektion.

–  Vi bestämde oss till slut för att vi skulle göra som de stora marknaderna i Skåne gör. Om de hade planerat för att hålla marknaderna som vanligt hade vi också försökt göra det. Men i dag kom beskedet att de ställer in, då gör vi det också, säger Björn Borssén som håller kontakten med alla de knallar som kommer till Långås marknad varje sommar.

– Det brukar vara ungefär 175 stycken från hela landet. Det är jättesynd om dem nu. Jag har fått brev från flera av dem som rankar Långås marknad som en av de tio bästa i landet.

ANNONS

Långås marknad som alltid hålls en helg i juli drar massor med folk. Under två dagar kan det komma upp emot 30 000 besökare, beroende på väderleken.

– Det är alltid många turister som kommer och de är köpglada, säger Björn Borssén.

Årets marknad skulle ha genomförts helgen 18-19 juli i Långås samhälle och skulle ha varit den 33:e i ordningen.

Läs mer här: Långås Marknad lockade som vanligt många besökare

ANNONS