Längdskidor på Falkenbergs motorklubb gör comeback

Med låga decibel och doften av varm saft är det full rulle på Falkenbergs motorbana. För första gången på fem år har motorklubben återigen bytt spår för en helg och blivit skidanläggning.

ANNONS
|

I isande kyla under en molnfri himmel både viner och stakar åkarna förbi på Falkenbergs motorbana. Grillarna och eldkorgarna går varma och vid klubbstugan står en mäkta nöjd Ronny Andersson, ordförande i Falkenbergs motorklubb.

– Att i dessa tider göra lite aktiviteter utomhus för familjer, som är coronasäkra, känns viktigt. För mig spelar det ingen roll om det kommer 100 eller 1000. Det är bara så jävla kul att det händer någonting.

Vid sidan av spåren står Hailey Håkansson, 3 år, tillsammans med mormor och morfar, Åsa och Peter Andersson. Hailey håller sig på pulkan idag. Stående vintersport är hon dock ingen främling för och berättar om den gång hon åkte utförsåkning.

ANNONS

– Jag hade orangea skidor, säger Hailey Håkansson.

Är det svårt att åka skidor?

– Lite svårt men jag hade hjälm, säger Hailey och pekar tydligt på huvudet.

23 000 visningar på sociala medier

Vid spåren står även Nils Berggren redo för start. Han har åkt till motorbanan tillsammans med familjen och hundarna. När han kom hit blev han positivt överraskad.

– Det är ju hur fint som helst. När man såg bilderna trodde jag att det skulle vara ganska platt, men det är ju till och med småkuperat, säger Nils Berggren och beger sig ut.

I onsdags plogades och spårades motorbanan med en spårläggare motorklubben fick låna av Ätran IF. Klubben la under veckan upp ett inlägg på sociala medier där de annonserade helgens evenemang. Inlägget har hittills nått 23 000 personer.

Just nu är det uppskattningsvis 30 personer på området.

– Folk har varit jättenöjda och vi har stenhårda spår. Det är ju fortfarande lite tidigt så förmodligen kommer det fler runt middag, säger Ronny Andersson.

– Ja, det har kommit fram folk och sagt att vi borde tagit betalt för detta, säger en klubbkollega varpå Ronny snabbt svarar:

– Nej det hade vi aldrig gjort! Ätran och Åkulla har snökanoner och tillverkar snö, vi har ju fått den gratis.

ANNONS
ANNONS