Ny rondell på Kristineslätt i Falkenberg

Kristineslätt kommer att få en ny rondell nästa år nära fotbollsarenan Falcon Alkoholfri Arena. Det byggs mycket i området och trafiken kommer att öka ännu mer.

ANNONS
|

I dag är det en trevägskorsning (även kallad T-korsning) där den nya cirkulationsplatsen ska byggas på Kristineslättsallén. Här leder Skogsvägen ut mot Kristineslätt och Hjortsberg.

Åt andra hållet kunde man förr köra bil från Kristineslättsallén. Förbi Hertingsskolan och Idrottsplatsen där Skogsvägen gör en sväng och övergår i Lundbergsgatan. När biltrafiken spärrades av åt det hållet byggdes en tunnel under allén för gång- och cykeltrafiken till och från Kristineslättt och Hjortsberg.

– Det är ingen ökad olycksstatistik där rondellen ska byggas. Men trevägskorsningen klarar inte mycket mer trafik än den har i dag. I planhandledningen för arenan och den nya förskolan står att man kommer att få ett ökat trafikflöde, förklarar Jimmie Vänestål som är projektledare på gatu- och trafikenheten i Falkenbergs kommun.

ANNONS

LÄS MER: Första spikslaget i största förskolan Eldstaden

Bygget av stadens största förskola Eldstaden startade i september. Sedan tidigare har en hel del bostäder, ishallen och fotbollsarenan byggts på ängarna där seminstationens tjurar betade från 1950- fram till mitten av 90-talet..

– Det finns ett område till som ska exploateras här men det är fortfarande lite oklart med vad.

LÄS MER: Kristineslätt ska bli en mötesplats för alla åldrar

Den nya rondellen är ute på upphandling. Byggstarten sker i någon gång i vår och cirkulationsplatsen ska stå klar nästa höst.

– Den är budgeterad till åtta miljoner inklusive lite andra utredningar och projekteringar, berättar Jimmie Vänestål.

Skogsvägen kommer även efter rondellbygget att vara avstängd för biltrafik mot Hertingsskolan och Idrottsplatsen. Tunneln under Kristineslättsallén för gång- och cykeltrafik kommer därmed att finnas kvar.

LÄS MER: Tre nya höghus på Kristineslätt

LÄS MER: Kristineslätt utreds vidare för arenan

LÄS MER: Trädgårdsstaden på Kristineslätt

ANNONS