Under midsommarhelgen har någon eller några klottrat på ett flertal ställen på Falkenbergs Montessoriskola. (Bilden är en arkivbild och inte tagen i samband med helgens klotter).
Under midsommarhelgen har någon eller några klottrat på ett flertal ställen på Falkenbergs Montessoriskola. (Bilden är en arkivbild och inte tagen i samband med helgens klotter). Bild: Daniel Molund

Omfattande klotter på grundskola

Under midsommarhelgen har någon eller några klottrat på flera ställen på Falkenbergs Montessoriskola.

ANNONS
|

Skadegörelsen upptäcktes på måndagen. På flera ställen på fasaden och på fönster har det klottrats.

– Bland annat har man skrivit saker som ”horskola” och ”bögskola” och klottrat på både postlådor och en inpasseringsdosa, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Det finns inga misstänkta för skadegörelsen som ska ha inträffat under midsommarhelgen. Men enligt Anders Persson har antalet anmälningar av skadegörelse ökat jämfört med samma period förra året.

– Vi tittade på det här faktiskt och redan nu har vi 13 anmälningar fler under maj-juni jämfört med förra året. Så vi kanske landar på säg 20 anmälningar mer i år vilket är ganska mycket på två månader. Vi är väldigt beroende av allmänheten vid den här typen av brott. Men det är så onödigt för det kostar mycket pengar för de drabbade, klottersanering är inte billigt och tar mycket tid och resurser.

ANNONS
ANNONS