Vårdcentralerna i Falkenberg ser vaccinationscentralen som en behövlig avlastning.
Vårdcentralerna i Falkenberg ser vaccinationscentralen som en behövlig avlastning. Bild: Håkan Bergström

Vårdcentralerna välkomnar massvaccinationen

Gamla stadsbiblioteket i Falkenberg har påbörjat sin massvaccinering. Vårdcentralerna ser nu positivt på att trycket lättar och förbereder sig för att åter igen kunna lägga fokus på sina ordinarie uppdrag.

ANNONS
|

På Halmstad Arena har hallänningar kunnat vaccineras i över en månads tid. För vaccinering på Arena Varberg kommer man få vänta ytterligare några veckor, men nu har man påbörjat ”massvaccinationen” även i Falkenberg.

LÄS MER:Nu öppnar stora vaccinationslokalen i gamla stadsbiblioteket i Falkenberg

Efter en period med hårt tryck och långa kötider på vårdcentralerna berättar Eva Hedbrandh, verksamhetschef på Vårdcentralen Falkenberg och Slöinge att gamla stadsbiblioteket är ett efterlängtat komplement.

– Nu släpper vi på ”fas 4” och det kommer bli väldigt många fler som vi ska vaccinera, så här samverkar vi och det är för falkenbergarnas bästa.

Eva Hedbrandh, verksamhetschef på vårdcentralen i Falkenberg och Slöinge
Eva Hedbrandh, verksamhetschef på vårdcentralen i Falkenberg och Slöinge Bild: Håkan Johansson

På Husläkarna i Falkenberg välkomnar man även där vaccinationscentralen och ser fram emot att utöver vaccinering nu även kunna lägga fokus på sina ordinarie uppdrag.

ANNONS

– Detta är bara positivt och det är en behövlig avlastning. Nu får vi ut vaccinationsdoserna i tid utan att det tar allt för mycket kraft från ordinarie primärvård, säger Johannes Engh, verksamhetschef på Husläkarna i Falkenberg.

LÄS MER:Boka vaccin mot covid-19 i Halland – så gör du

Ingen risk för förlorade doser

Trots att trycket nu lättar på flera vårdcentraler i Falkenberg löper det enligt Eva Hedbrandh ingen risk att det blir doser över.

– Det planeras vecka för vecka utifrån hur mycket doser vi får tilldelade till Halland. Vi har både stora och små vårdcentraler så med hänsyn till varje enskilds kapacitet anpassar man hur många doser som går vart, så det är väl planerat.

Johannes Engh instämmer:

– Vi har fortfarande väldigt många bokade för att ta sin andra dos och det har också någonstans varit planen. Nu kan arbetet fortgå och en stor mängd personer får sin första dos på vaccinationscentralen medan vi har många som kommer till oss för sina andra.

Verksamhetschef Johannes Engh tillsammans med vd Mats Perkmar på Husläkarna i Falkenberg.
Verksamhetschef Johannes Engh tillsammans med vd Mats Perkmar på Husläkarna i Falkenberg. Bild: Håkan Bergström
ANNONS