Fullt utvecklad brand i Fjärås.
Fullt utvecklad brand i Fjärås. Bild: JOAKIM ERIKSSON

Levande ljus kan ha startat våldsam villabrand

En brand har brutit ut i en villa i Fjärås i Kungsbacka kommun.
– Villan är nedbrunnen. Det har blivit en totalskada, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Enligt initiala uppgifter till polisen tros levande ljus i en julgran ligga bakom branden och man har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS
|

En kraftfull brand bröt ut i en villa i Fjärås strax utanför Kungsbacka på lördagskvällen. Enligt polis och räddningstjänst var den fullt utvecklad när man kom till platsen.

Larmet kom in till SOS strax innan klockan 19 och räddningstjänsten var snabbt på plats. Man kunde dock konstatera att brandförloppet var långt gånget.

– Den är helt övertänd men jag har inga uppgifter om personskador, säger Bosse Florell vid räddningstjänsten.

Stor räddningsinsats

Räddningstjänsten satte in en stor insats på plats och man valde bland annat att kalla in två vattenenheter, en höjdenhet, tre släckningsbilar samt två ledningsenheter.

Enligt SOS Alarm var även en ambulans framme vid villan men ingen person ska behövt följa med till sjukhus. Johan Ljung, vakthavande befäl i region Väst, bekräftar att ingen person har skadats i branden.

ANNONS

Strax innan klockan 21 var det fortsatt en stor insats vid den övertända villan, även polis stannade kvar.

– Vi är kvar och dirigerar trafiken, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Villan är helt nedbrunnen

Strax efter klockan 21 arbetade räddningstjänsten med eftersläckningsarbetet och beräknade då att man skulle behöva vara kvar till klockan 01 på natten mot söndag.

Villan var utom räddning och enligt Bosse Florell vid räddningstjänsten är den nu helt nedbrunnen.

– Vi har kunnat dra hem några styrkor men har fortfarande tre släckningsbilar, en vattenenhet och en ledningsenhet på plats, säger han.

Polisen har valt att upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Detta eftersom en trolig orsak till branden är levande ljus i en julgran.

– Det står så i rapporten men det är inget som är bekräftat. Men det kan mycket väl vara så, säger Johan Ljung, vakthavande befäl i region Väst.

ANNONS