Dags att bänka sig framför tv:n på krogen

HN har listat krogarna som visar matcherna för allmänheten i Varberg och Falkenberg.

ANNONS
|

Vem som helst får inte visa EM-matcherna för allmänheten. Du måste köpa in dig på rättigheterna. –Krogarna betalar enligt en prislista som går efter hur många sittplatser som finns och om de varit kund tidigare eller inte, säger Martin Westerberg, säljare på Canal digital.

Hur köper man rättigheterna att sända?

– Det är TV4 som äger rättigheterna tillsammans med SVT. SVT har överlåtit försäljningsrättigheterna till TV4 som gett oss på Canal digital försäljningsuppdraget.

Hur många har köpt rättigheterna?

– Det ligger på runt 700 nu i Sverige. Vi räknar med att det kommer landa runt 1000.

ANNONS

Är det många som struntar i det?

– Vi gör mängder av kontroller och vi kontrollerar över hela Sverige. Under fotbolls-EM kommer vi att göra upp mot tusen kontroller. Vi har en extern part som gör detta och de är civilklädda.

Vad får det för konsekvenser om man blir påkommen?

– Åker man fast för olovlig visning får man dels betala det ordinarie priset, dels är det ersättning för våra kostnader för kontrollerna. Det brukar landa på runt 10 000 kronor extra.

– För tre år sedan fuskade cirka 60 till 70 procent. Under förra året låg det på runt 40 procent. Numera är det 30. Vi tror att det kommer bli relativt få i år.

Krogar som visar fotbolls-EM:

Varberg: Grappa, Nyfiket, Invito, Societén

Falkenberg: Gustaf Bratt, Kvarnens pensionat, Hermans, Harrys, 1727 Krog och restaurang

Fotnot: Vi har tittat på vilka krogar som ansökt om rättigheterna att sända. Det kan ha tillkommit fler krogar i både Varberg och Falkenberg.

ANNONS