Kålle ställer in men Harrys spelar vidare

Kålle Gunnarsson ställer in alla sina julkonserter i Falkenberg. Men Harrys fortsätter att spela föreställningen ”En märklig liten show till maten”.

ANNONS
|

Region Halland rekommenderar folk från att avstå att vistas i inomhusmiljöer med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek. Till exempel uppmanas folk att inte delta i konserter och föreställningar. Däremot nämns inget specifikt om restauranger.

Kålle Gunnarsson meddelar via facebook att han ställer in sina julkonserter i Stadsteatern och att alla som köpt biljetter kommer att erbjudas att få pengarna tillbaka. (HN har sökt Kålle för en kommentar men han meddelar att han är anträffbar först på onsdagen).

Harrys kommer däremot fortsätta att spela föreställningen ”En märklig liten show till maten” som hade premiär i oktober.

– Som jag tolkar det gäller fortfarande samma regler som tidigare när det gäller antalet besökare för vår krogshow. Jag kollade för säkerhets skull med miljö och hälsovårdschefen och han bekräftade att det gäller samma som tidigare för restaurangunderhållning. Vi har covidanpassat för 80 personer och det är rejält luftigt mellan borden. Skillnaden nu är att om det är sällskap på fler än åtta personer får vi dela upp de borden, säger Peter Hammarström på Harrys.

ANNONS

Samtidigt avråder man nu folk från att gå på konserter och föreställningar, är det inte risk att ni får många avbokningar då?

– Jo, det kommer säkert att bli någon som avbokar. Men jag hörde Johan Carlson på folkhälsomyndigheten säga att de bedömer det som ganska riskfritt att gå på restaurang. Jag hoppas och tror att vi allihop har sunt förnuft och visar det genom att hålla avstånd och respektera varandra, säger Peter Hammarström som även är ordförande i Falkenbergs krögarförening

LÄS MER: Märklig krogshow på Harrys

LÄS MER: Pippi spelas för liten publik på Storan

LÄS MER: Falkenbergs kulturarrangörer kritiserar Sveriges restriktioner

ANNONS