Kommunen stänger ned redan idag

De halländska kommunerna kommer att börja stänga ned sina verksamheter redan under helgen. Det berättade Varbergs kommuns kommunikationschef Krister Svahn på lördagsförmiddagen.

ANNONS
|

De halländska kommunerna kommer att börja stänga ned verksamheter redan under helgen till följd av det beslut om nya restriktioner som kommunicerades vid regeringens presskonferens på fredagseftermiddagen.

– Det handlar bland annat om simhallar och bibliotek. Det kommer att ske på ett ordnat sätt, men vi tolkar beslutet som att stängningarna ska ske omedelbart, säger Varbergs kommuns kommunikationschef Krister Svahn.

De halländska kommunerna har gemensamt diskuterat hur de nya restriktionerna ska tolkas och kommit fram till att de kommunala verksamheterna ska börja stängas ned direkt.

– Vi har gått på den information som gavs vid presskonferensen igår eftermiddag och den tolkar vi som att alla icke-essentiella verksamheter ska stängas ned omedelbart. Det innebär att vi stänger exempelvis bibliotek, simhallar och idrottshallar omedelbart, säger Varbergs kommundirektör Carl Bartler.

ANNONS

Det har tidigare funnits ett undantag för föreningarnas barn- och ungdomar och simundervisning men dessa undantag försvinner nu och verksamheterna stängs helt.

– Det kommer att ske på ett ordnat sätt och vi kommer inte att avbryta pågående simundervisning och plocka upp barnen ur vattnet eller så. Men allt eftersom pågående verksamheter avslutas så stänger vi, säger Carl Bartler.

Undantag görs enbart för idrott på elitnivå.

De halländska kommunerna satte sig tillsammans med regionen och länsstyrelsen i möte under fredagskvällen för att diskutera hur budskapen vid regeringens presskonferens skulle tolkas.

– Vi har efterfrågat mer information men kan i nuläget bara gå på det som sagts vid presskonferensen. Om vi har feltolkat det på något sätt så får vi korrigera, säger Carl Bartler.

Beslutet gäller i nuläget fram till den 24 januari.

ANNONS