En man sköts till döds i Hylte under måndagskvällen.
En man sköts till döds i Hylte under måndagskvällen. Bild: TTELA

Man skjuten till döds med hagelgevär i Hylte

En halländsk man i 35-årsåldern har blivit skjuten till döds i Hylte kommun. En man i 60-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mord.

ANNONS
|

Polisen larmades strax före klockan nio på måndagskvällen till en gård i närheten av Torup i Hylte kommun.

– Vi fick veta att en man skjutits och när vi kom till platsen konstaterades han avliden, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha blivit skjuten med ett hagelgevär. Polisen grep en annan man på platsen, misstänkt för mord. Under natten anhölls mannen, som är i 60-årsåldern.

På tisdagsförmiddagen uppger Tommy Nyman att polisen har beslagtagit ett vapen som man anser vara det som använts vid brottet.

Vad är det för vapen?

ANNONS

– Det är ett skjutvapen, säger Tommy Nyman.

Den avlidne mannen är i 35-årsåldern och är från Halland, dock inte från området där han sköts.

Har personerna någon koppling till varandra?

– Det är sådant vi tittar på i utredningen nu, säger Nyman och tillägger att männen inte är släkt.

Vad sker i utredningen just nu?

– Det är många saker som görs. Det handlar om att höra vittnen, höra om vittnen, höra misstänkt och analysera vad den tekniska undersökningen har gett. När du hör en person måste du ofta höra om en annan person utifrån vilka iakttagelse man har gjort. Sedan är det också kartläggning utav offer.

– Det är många rutinåtgärder som man drar igång samtidigt som man har det specifika i just det ärendet för att hitta varför det här har skett. Framför allt att binda den misstänkte till brottet.

Den tekniska undersökning som genomförts på gården har avslutats.

– Sedan kan det finnas anledning att återkomma i en sådan när något vittne berättar någonting och därför är det fortfarande en avspärrning, säger Tommy Nyman.

Läs mer: "Han hade ett skotthål mitt i bröstkorgen"

ANNONS