Visit Halland rullar igång marknadsföringen av länet igen

I och med att reserestriktionerna har tagits bort så har Visit Halland satt igång arbetet med att marknadsföra Halland igen. Säkert semestrande är det som gäller.

ANNONS
LocationHalland|
|

När coronapandemin slog till och det ena restriktionen avlöste den andra så tvingades Visit Halland att pausa många av de kampanjer de hade på gång. Arbetet med att marknadsföra Halland som resedestination var svårt.

– Vi har ju marknadsfört länet hela tiden. Men då har vi fokuserat på inspiration och försökt få folk att drömma om att resa till Halland, säger Jonas Olsson som är ansvarig för Region Hallands besöksnäringsavdelning Visit Halland.

LÄS MER:Nu laddar kommunerna för att turisterna ska komma

När det nu står klart att reserestriktionerna är borta för symtomfria Svenskar så har Visit Halland rullat igång flera kampanjer igen.

– Fokus för oss nu är att jobba med säkert semestrande i Halland. Både för besökare och invånare i länet. Det kommer vi att lägga mycket krut på och ha en intensiv marknadsföring kring, säger Jonas Olsson.

ANNONS

De kommer också att satsa på en hel del marknadsföring i augusti och september. Detta föra att försöka förlänga säsongen.

Att det kommer att bli mycket turister i Halland i sommar är Visit Halland övertygade om. Länet kan erbjuda mycket av det som efterfrågas just nu. Olsson pekar på framförallt sol och bad, men även naturupplevelser. Samtidigt vill många resenärer ha nära till bekvämligheter.

– Storstadssemestrar är inte trendigt just nu. Utan det är semester i närområdet och naturen som är trendigt, säger Jonas Olsson.

ANNONS