Brädor, truckar och musik när skateboardklubben hade loppmarknad

Under lördagen hade Varberg Skateboardklubb loppis. Brädor, hjul, skor och kläder fanns att fynda.
– Det finns en stor andrahandsmarknad för skejtare, säger Christoffer Carlsjö, en av klubbens grundare.

ANNONS
|

Trots blåsigt väder och gråa moln var det redan klockan 12, då loppmarknaden startade, en samling folk på plats. Vid skateboardparken i Breared stod det bord packade med hjul, truckar och brädor.

– Alla har grejer som ligger, sådant som blivit för litet eller inte används, säger Christoffer Carlsjö som arrangerade loppmarknaden och som själv har ett bord fullt med kläder och skor till salu.

Det finns en stor andrahandsmarknad för skejtare berättar Christoffer. Hjulen kan man vilja byta ofta för att testa nytt. Brädorna tappar ganska snabbt sin styvhet vilken behövs när man gör tricks, men som fungerar utmärkt för en yngre nybörjare.

ANNONS

Några som är på plats för att fynda är Elin Strandberg, Alma Österberg och Saga Molin. De brukar alla skejta i parken och läste om loppmarknaden på Facebook.

– Jag bor här och tänkte att jag skulle kolla in det. Jag har hittat en skjorta och ett par skor, säger Alma Österberg.

Proffsskejtaren Hampus Winberg, 16, är på plats för att sälja saker som blivit liggande.

– När jag tävlar får jag mycket grejer av sponsorer, så då blir det också att jag byter ut ofta. Så det är bra att kunna sälja det som inte används, säger Hampus Winberg.

Sparar inför tävling

Filip Hedeås, 14, står även han och säljer. Han och hans kompis Alve Nygren har skapat ett eget skejtmärke, Disko Skateboards. De har tröjor med eget tryck som Filip nu säljer.

– Vi har satt upp ett mål att tjäna tillräckligt för att köpa brädor till tävlingen Jam n’ Shine som är i början av september. Så jag tänkte att jag skulle ta mig hit och försöka nå det målet, säger Filip.

Det var inte bara loppisbesökare på plats utan många passade på att skejta när solen kom fram. På eftermiddagen bjöds det också på livemusik av det lokala bandet Cloverium. En av deras låtar kan du höra i klippet här nedanför.

ANNONS

Helgen 2-4 september håller Varbergs Skateboardklubb i Jam n’ Shine, en av deltävlingarna i svenska cupen. Alla är då välkomna till skejtparken i Breared för att se denna nationella tävling i just skateboard.

LÄS MER:Sömnlös granne sätter stopp för skejtparken i Grimeton

LÄS MER:Unga styr upp evenemang på landsbygden: ”Viktigt att det händer något”

LÄS MER:Skejtare från olika delar av Sverige tävlade i Breared

ANNONS