Bröderna Halldén tar över gamla Black Pearl

Det är klart med nya krögare i Black Pearls tidigare lokaler på Kungsgatan i Varberg. Bröderna Timothy Halldén, 27, och Anthony Halldén, 25, startar ny restaurang.

ANNONS
|

Hallands Nyheter har tidigare berättat om Black Pearls miljonskulder och indragna alkoholtillstånd.

Nu är det klart att Timothy Halldén och Anthony Halldén har tagit över hyreskontraktet för lokalen i Varberg.

– Vi har gjort en inkråmsaffär med ägarna till Black Pearl. Det innebär att vi köper inventarierna och kommer in med ett nytt aktiebolag, säger Timothy Halldén.

Trots att bröderna Halldén inte har hunnit fylla 30 år så har de varit verksamma i Varbergs krogvärld under några år.

Sedan tidigare driver de nöjesstället Oscars och restaurangen Big Boys.

– Många frågar om nya restaurangen kommer att bli som Black Pearl. Jag svarar absolut inte. Allt som har med Black Pearl ska tonas bort, det gäller både namn och inredning, säger Timothy Halldén.

ANNONS

Det blir Anthony Halldén som kommer att ansvara för maten på den nya restaurangen som ska heta Cibon.

– Jag har gått hotell och restauranglinjen på gymnasiet och känner att jag vill utvecklas ytterligare som kock.

– På Cibon blir det en helt annan inriktning på mat. Det ska vara en ala carte restaurang med klassiska rätter. På dagen blir det lunch och svensk husmanskost, säger Anthony Halldén.

Det ska även satsas på after work på fredagar. När matgästerna är klara på lördagarna är tanken att det ska vara en inriktning mot en mognare publik, plus 25 år är vad som gäller.

Lokalen håller på att renoveras och de svarta väggarna ska få ljusare färger.

– Sen blir det en mönstertapet, nya bord och stolar, helt enkelt ett modernare och lyxigare möblemang. Vi vill att det ska vara en skön mingelkänsla i lokalen, säger Timothy Halldén, som redan när Black Pearl stängde började fundera på om lokalen var något för dem.

– Om vi nu ska utvecklas och göra något mer så var det här ett bra tillfälle att göra något helt nytt.

Bröderna siktarpå att öppna Cibon till påsk.

– Allt hänger på serveringstillståndet, men vi hoppas att kommunen har klart med det till 10 april, säger Timothy Halldén.

ANNONS

Är ni nervösa inför att öppna ytterligare en restaurang?

– Ja, det är klart att man är, men det ska bli väldigt kul. Mer kul än nervöst, säger Anthony Halldén.

– Nej, nu gäller det bara att hitta rätt personal, säger Timothy Halldén, som upplever att fler och fler varbergare går ut och äter.

ANNONS