Esteter kritiserar långsam ombyggnad

I mitten av december skulle Rosenfred varit färdig. Förseningen innebär inställda lektioner och provisoriska lösningar för esteterna på PS-gymnasiet. - Jag har fått ett tiotal lektioner inställda, säger Sara Nilsson, estetiskt program 1 A.

ANNONS
|

Eleverna är irriterade. Den ena inställda lektionen följs av den andra. En del lektioner har flyttats till andra lokaler. Medan andra får hållas i mån av plats på PS-gymnasiet.

Det är brister i både organisation och information, menar Sara Nilsson. Skolan borde ha löst lokalfrågan mycket tidigare.

- De borde märka att de inte blir färdiga i tid, säger hon. Ingen kan heller säga när vi kan börja på Rosenfred. När vi var där och tittade var det en byggarbetsplats.

Petter Bäcklund går i första årskurs Natur med estetisk inriktning. Dagens dramalektion är den första för i år.

ANNONS

- Hade det varit fysik eller kemi hade det varit fixat direkt, tror han.

- De verkar tro att det inte är så viktigt, att vi bara fjantar på lektionerna, inflikar Sara.

Rektor Jan Togerö förstår elevernas frustration. Han är också missnöjd med att bygget drar ut på tiden. Det senaste beskedet han hörde var att Rosenfred skulle slutbesiktigas på tisdag. Något som inte verkar troligt.

- Skolan skulle vara klar i mitten av december. De lovar att allt ska vara klart vid byggmötena men så blir det inte så, säger Jan Togerö.

Under tiden får elever och lärare klara sig med provisoriska lösningar. Bild- och textillektioner ska nog kunna dra igång på Rosenfred, det ser värre ut för drama och dans, berättar Jan Togerö.

En del lektioner genomförs istället i hyrda lektioner på ABF. Andra i PS-skolan aula.

- Det blir som det blir, lite halvdant. Vi har mycket att ta igen sedan. Men skolan styr inte över bygget, det gör planeringskontoret och i slutänden byggarna som måste göra klart, säger Jan Togerö.

ANNONS