Full fart i pulkabacken i Åkulla när årets första snö fallit

Vintersportsanläggningen i Åkulla lockade många besökare under dagen när årets första pulkavänliga snö föll i Halland.

ANNONS
|

Många besökare hittade till pulkabacken i Åkulla under trettondagen. Den första pulkavänliga snön har lagt sig och ger förstärkning till den stora backen med tillverkad snö i vintersportsanläggningen i Åkulla. Parkeringen är nästan full och i backen viner åkarna ned i full fart.

HN lyckas byta några snabba ord med pulkaentusiasten Sam Bengtsson mellan åken. Startklar på snowracern ger han en snabb recension av både jullovet och pulkabacken. Båda är bra.

Vad har varit det bästa på jullovet då?

– Att åka pulka!, säger han och tar siktet ner för backen.

En annan fartälskare är Stina Serholt som åker i backen tillsammans med lillebrorsan Elton och kusinen Ofelia. Hon tycker att det roligaste med pulka är att åka just fort. Jullovet berättar hon att hon är nöjd med, och delar med sig av höjdpunkten.

ANNONS

– Att vi fick äta fika!

Gott! Vad för fika var det då?

– Apelsin och chokladbollar, säger Stina Serholt.

Hög spänning i pulkabacken i Åkulla

Bröderna Arvid och Gustav Troye från Träslövsläge delar pulka ner för den långa backen och dundrar ned i en hög fart. Snön har på sina håll hårdnat och bildat stora gupp, eller ”hopp”, längre ned.

– Det är både roligt och lite läskigt, säger Arvid.

Vad är det som är läskigt?

– De där hoppen. Men det är mest roligt också!

Bröderna är i Åkulla med sina föräldrar Johan och Maria Troye. De berättar att det varit ett annorlunda jullov i år med en hel del aktiviteter som fått ställas in. Arvid Troye håller delvis med.

– Lite annorlunda och lite vanligt. Det bästa var julafton.

ANNONS