Fyllegrej bakom klotter på krog i Varberg

En 23-åring misstänks ha klottrat sin tag, ”GODIS”, ett flertal gånger på restaurang Oscars toalett och även på Idrottshallen i Varberg. Han riskerar att få betala skadestånd på över 10 000 kronor.

ANNONS
|

"Det har bara varit en sådan fyllegrej på Oscars. Det har inte varit något mer. Jag vågar inte göra det nykter”.

Så säger 23-åringen som nu misstänks för flera fall av skadegörelse i Varberg. Framför allt rör det sig om klotter på restaurang Oscars toaletter. Ägaren och anställda upptäckte att det förekom återkommande klotter på toaletterna under december 2019 och januari, februari i år.

De fattade misstanke om 23-åringen som med jämna mellanrum besökte krogen. Enligt polisens utredning stack mannen ut. Den 23 februari valde därför vakter, personal och ägaren att spana lite extra på mannen och på toaletterna.

ANNONS

En vakt såg också hur mannen hade en röd tuschpenna på sig. Strax efter att 23-åringen gjort ett toalettbesök upptäckte ägaren klotter.

Mannen var på väg att lämna Oscars när vakten haffade honom. På honom hittade de en röd och blå penna samt tre klistermärken med texten ”GODIS” på. I polisförhör erkänner delvis mannen att det är han som ligger bakom klottret. Han menar att han använder sig av en så kallad tag: ”GODIS”. Däremot säger han att ”FUNK” och ”KLEN”, som också förekommer, inte tillhör honom.

Förutom skadegörelsen på Oscars misstänks också 23-åringen för att ha klottrat likadana taggar på Idrottshallen i Varberg. Det ska ha skett mellan den 16 och 20 december. På en garagevägg står det just ”KLEN”, ”GODIS” och ”FUNK”.

Mannen säger i förhör att han inte minns om det varit han som stått för klottret. Han uppger också att han inte är intresserad av graffiti eller klotter samtidigt som det framgår att han lyssnat på tre olika poddar om just klotter.

Han åtalas nu för skadegörelse och kan tvingas betala saneringskostnader på 10 000 kronor på Oscars samt 1325 kronor för Idrottshallen.

ANNONS