Gymmen i Varberg anpassar sig efter råden

Människor uppmanas att undvika gym. Men det finns inga direktiv om att stänga. I stället uppmanas gymmen att anpassa verksamheten. Så här gör gymmen i Varberg för att följa de nya direktiven.

ANNONS
|

Alla de gym i Varberg som Hallands Nyheter har pratat med, efter att Folkhälsomyndigheten gått ut med nya lokala direktiv för Halland, uppger att de nu ställer om verksamheten än mer än vad de redan gjort.

I direktiven från Folkhälsomyndigheten ges ett antal exempel på anpassningar som verksamheten kan göra för att minimera smittspridningen. Exempel som de flesta gymmen väljer att ta fasta på.

Med sina 3 500 medlemmar är Friskis & Svettis Varbergs största gym. Efter att de nya direktiven kom har de jobbat febrilt med att anpassa verksamheten ytterligare och skickat ut informationen till sina medlemmar.

– Sedan i morse har vi stängt våra omklädningsrum och duschar. Vi har också sänkt deltagarantalet med två tredjedelar, berättar Mia Rolfes verksamhetschef på Friskis & Svettis i Varberg.

ANNONS

Två pass berättar Mia kommer helt strykas från schemat. Det är spinning och cirkelgympa som från och med i dag utgår.

– I cirkelgympan går deltagarna runt och byter redskap efter varandra. Även om varje deltagare tidigare haft en sprayflaska med desinfektion för att kunna tvätta av redskapen så kändes det bäst att stryka detta helt, säger Mia.

Varje deltagare får en fyrkant att träna i

I Varberg finns de också flera stora och populära crossfitboxar som erbjuder både gym och tränarledda pass. Den största är Crossfit 04320. Rebecca Eskilsson är en av ägarna bakom och jobbar också som tränare.

– Vi har dragit ner antalet deltagare på passen och varje deltagare har en bestämd ruta att träna på för att hålla avstånd. Vi har anpassat vissa övningar för att inte behöva dela utrustning och desinficerar allt mellan pass, berättar hon.

Magnus Willhelmsson är vd på Nordic Wellness han säger att de nya restriktionerna innebär att de nu drar ner på deltagarantalen på passen ännu mer än vad de gjort tidigare. De har även valt att stänga av lobbyn och bastuavdelningarna på sina gym.

– Vi har även satsat stort på både onlinepass och att ha fler pass utomhus. Vid de tider på då vi brukar ha som mest besökare har vi börjat med entrévärdar för att minska risken för trängsel och dela ut handsprit till de som kommer, säger han.

ANNONS
ANNONS