Ludwig Bengtsson Backman och hans pappa Niklas Bengtsson inne på Stade de France inför matchen mellan Sverige och Irland.
Ludwig Bengtsson Backman och hans pappa Niklas Bengtsson inne på Stade de France inför matchen mellan Sverige och Irland.

"Har varit helt otroligt"

23-åriga Ludwig Bengtsson Backman delade ut pris till bäste spelaren efter Sveriges match mot Irland i EM.

ANNONS
|

Ludwig Bengtsson Backman från Varberg fick i maj reda på att han hade vunnit en tävling via Svenska Fans. Priset var en heldag i Paris, en biljett till gruppspelsmatchen mellan Sverige och Irland och att få dela ut pris till matchens bäste spelare. Med sig till Paris tog han sin pappa Niklas Bengtsson.

– Innan matchen gick vi runt inne på sponsorområdet och sedan fick vi gå in på arenan och gå runt planen innan uppvärmningen. Vi hade väldigt bra sittplatser vid mittlinjen och sedan fick vi följa med på presskonferensen och jag fick dela ut priset till matchens bästa spelare. Det var han irländaren, som gjorde mål.

ANNONS

Uefa utser matchens bästa spelare och denna gången blev det Wes Hoolahan som gjorde 1-0 för Irland i början av andra halvlek.

– Jag sa "bra spelat" till honom. Jag tror han var lite småbesviken efter 1-1, det var nog de flesta spelarna, säger Ludwig Bengtsson Backman.

Vad tyckte du om matchen?

– Irland var bra mycket bättre än Sverige i första halvlek. Vi var glada att inte Sverige låg under med mer mål. Men när de kvitterade, då exploderade det på läktaren.

Hur har dagen varit?

– Det har varit helt otroligt, nästan för bra för att vara sant. Vi fick bland annat gå i spelargången och det var grymt. Nu ska vi ut och halvfira i kväll och sedan ska jag resa vidare med några kompisar från Varberg. På fredag ska vi kolla på Sverige-Italien i Toulouse. Det är då det gäller, då är det väl vinna eller försvinna.

ANNONS