Bilder från Varberg. Bostadsrättsföreningen Atle 2 har naturbilder på varje våning från fotografen Bengt Christensen (längst fram). Tommy Turesson,  Turessons Bygg, och Bibi Lindeberg, Lindebergs Fastigheter, är mycket nöjda med resultatet.
Bilder från Varberg. Bostadsrättsföreningen Atle 2 har naturbilder på varje våning från fotografen Bengt Christensen (längst fram). Tommy Turesson, Turessons Bygg, och Bibi Lindeberg, Lindebergs Fastigheter, är mycket nöjda med resultatet.

HN-journalist klär trapphus med bilder

Lindebergs Fastigheter övervägde motiv från Vincent van Gogh i trapphusen. Men så hittade de naturfotografen och tidigare HN-medarbetaren Bengt Christensen, 66, från Tvååker.

ANNONS
|

Ned mot Trädlyckevägen vid Sankt Jörgens kapell står nu tre huskroppar, totalt 79 bostadsrättslägenheter, redo för inflyttning i slutet av november.

Husen är fem till sex våningar höga och varje våning är smyckad med en stor bild tagen av Bengt Christensen.

– Jag tycker jättemycket om hans bilder och vi ville ha lokala bilder från Varberg i trapphusen, så att folk skulle känna igen sig, säger Bibi Lindeberg, som kom på den briljanta idén.

– Vi pratade om hur vi skulle måla i trapphusen. Men jag ville att varje våning skulle få sitt signum och då var det Bengt som flög upp i mitt huvud.

ANNONS

Bengt Christensen berättar att han blev helt mållös när Bibi ringde och sa att hon ville göra fototapeter på 20 av hans naturbilder.

Bland bilderna ryms det motiv från både hav och skog.

– Jag är mycket i bokskogen. Den är sagolik vacker och dessutom skön att vandra i. Men annars är blomsterängar det som jag gillar allra mest.

– En vacker blomsteräng med fjärilar och andra insekter som sländor, en vacker majdag, då går jag i spinn alltså, säger Bengt.

Han beskriver sig själv som en naturromantiker som tycker om vackra bilder.

– Jag är ingen fotograf som fotograferar förstörelsen av naturen. Utan jag fotograferar det som jag tycker är vackert, och det som folk tycker om att titta på.

Bengt Christensen har en lång yrkeskarriär bakom sig på Hallands Nyheter. Han har bland annat haft tjänster som sportchef och chefredaktör.Före sin pension jobbade han som nyhetsreporter på redaktionen i Varberg. Men heltidsanställd fotograf blev han aldrig.

– Nej, och det är jag oerhört glad över för det skulle förta den glädje som jag känner i att fotografera. Det är mitt fritidsintresse och det som gör mig glad och positiv. I mitt fotograferande finns det inga krav på att bilderna ska gå att sälja.

ANNONS
ANNONS