Hundratals körsångare intar Varberg: ”Kommer bli mäktigt”

Under Kristi himmelfärdshelgen anordnas det gigantiska köreventet ”Blanka Choir Festival” i Varberg. En av de mer namnkunniga deltagarna är Emmi Christensson, världskänd musikalartist med rötterna i Vessigebro.
– Jag har aldrig varit med i en så stor ensemble, det är personligt rekord, säger hon.

ANNONS
|

Två år i rad satte coronapandemin käppar i hjulet för "Blanka Choir Festival". Såväl 2020 som 2021 tvingades arrangören att ställa in, men i år strömmar körsångare åter till Varberg i hundratal.

Festivalen pågår under två dagar, den 27 och 28 maj, och totalt är 30 körer anmälda. Det blir uppträdanden på flera platser i centrala Varberg, och förutom körerna står även flera kända solister på scen. En av dem är Emmi Christensson, musikalartist med flera stora internationella roller på sitt cv.

– Jag har spelat den kvinnliga huvudrollen i ”Fantomen på operan” i London och Stockholm, och jag kommer bland annat att sjunga några låtar från den, berättar hon.

ANNONS

Emmi Christensson kommer att sjunga på Varbergs torg på fredagen och även på lördagens avslutningskonsert i Arena Varberg. Arrangören beskriver finalen som ”en pampig konsert med extra allt”, och Emmi Christensson är taggad.

”En helt annan känsla”

– Det är jättemånga körsångare som är med och sjunger, ungefär 600 stycken. Jag har aldrig varit med i en så stor ensemble, det är personligt rekord, säger Emmi, och fortsätter:

– Det är liksom en helt annan känsla att sjunga när det kommer in en kör som hjälper till, det lyfter jättemycket. Det kommer bli mäktigt att få sjunga med så många.

Och även om det är som solist som Emmi Christensson har gjort sig känd, så var det med körsång allting började en gång i tiden.

– Jag har sjungit mycket i kör, ända sedan jag var liten, och har alltid tyckt att det har varit väldigt roligt. I en kör krävs det att man lyssnar in varandra och så blir man som en enda stor röst.

Den som inte har möjlighet att lyssna till Emmi Christensson under helgens körfestival får en ny chans i sommar då hon gästar ”Allsång på Vallarna”. Till hösten ger hon sig sedan ut på en turné genom Sydsverige med föreställningen ”En kvinnas melodi” – en hyllningskonsert till kvinnliga kompositörer, regisserad av skådespelaren Maria Lundqvist.

ANNONS
ANNONS