Logga Hallands affärer

Kunden är i fokus för Djupdahls Skog & Trädgård

Henrik Nilssons hobbyprojekt har nu växt till ett företag med tvåsiffrigt antal anställda. Och trots coronapandemin fortsätter Djupdahls Skog & Trädgård att expandera och kunderna står på kö.

ANNONS
LocationVarberg|
|

För åtta år sedan startade Henrik Nilsson, 43, Djupdahls Skog & Trädgård för att han ville komma ut i naturen på fritiden. Vad passade då inte bättre än att röja i svärföräldrarnas skog som en paus från arbetet på bryggeriet. Nu har han tjugo anställda och bara för några dagar sedan växte firman ytterligare när Nilsson köpte upp Lindbergs Åkeri och dess tre lastbilar.

– Det är svårt att stoppa ett hjul som snurrar samtidigt som man ibland får kliva åt sidan och se vad man har åstadkommit. Det är häftigt, men samtidigt lite skrämmande för det var inte alls det här som var tanken utan det var att ha lite kul vid sidan om jobbet, säger Henrik Nilsson.

ANNONS

LÄS MER:Mikael Jonsson har byggt världens lättaste kitebräda

Drömmen om att bli företagare har dock alltid funnits där. Det var mer att han inte visste vad han skulle syssla med. Han hade aldrig hållit i en motorsåg innan han fick upp ögonen för familjens skog och började lära sig allt om skogsvård.

– Redan efter ett halvår började det bli så mycket jobb att jag kunde satsa på heltid. Och ganska snart blev det ännu mer så att jag kunde anställa. Sådär har det fortsatt och växt organiskt allt eftersom, säger Henrik Nilsson. Som utöver att han lägger mellan 60 och 80 timmar i veckan på sin firma även är deltidsbrandman, med dygnet runt jour var tredje vecka.

Slog ihop firman med kund

2018 gick Djupdahls ihop med NTS mark och fastighetsservice och numera anlägger de även trädgårdar och sysslar med fastighetsservice. I och med det har man successivt flyttat sin bas från Skällinge till Trönninge.

– Nu har vi ett helhetserbjudande inom företaget. Nu kan vi lösa allt från minsta tuva till största skog som vi skriver på våra bilar. Allting från gräsklippning och ogräsrensning till plantering och fastighetsskötsel. Vi sysslar också med all form av trädvård, avverkning och stubbfräsning.

Alla som har någon form av grönyta är en möjlig kund till Djupdahls. Allt från länsstyrelsen, kommunen och byggföretag till privatpersoner och bostadsrättsföreningar står på kundlistan. Henrik Nilsson är övertygad om vad som ligger till grund för företagets framgång.

ANNONS

– Vi ställer upp för kunderna och har en hög servicenivå. Personalen är det viktigaste. Har de varierande uppgifter, bra utrustning och bra villkor så uppmuntrar man dem att göra ett bra jobb. Det syns hos kunderna och ger ringar på vattnet, säger Henrik Nilsson.

Till skillnad mot många andra företag så har coronapandemin inte märkts av hos Djupdahls. Snarare har de sett en liten ökning. Men Nilsson är ödmjuk för det faktum att det kan handla om en eftersläpning.

– Det är hög efterfrågan på våra tjänster nu och vi hoppas att det ska fortsätta så. Vi är fruktansvärt lyckligt förskonade om man jämför med andra branscher. Vi har kunnat nyanställa istället för att permittera.

Läs mer: Harrys slår upp portarna

Läs mer: De rustar för en annorlunda sommar

ANNONS