Oscar Davidssons hem i Florida blev obeboeligt efter orkanen Matthew. Varbergskillen, som studerar i USA sedan ett år tillbaka, tvingas nu bo på hotell.
Oscar Davidssons hem i Florida blev obeboeligt efter orkanen Matthew. Varbergskillen, som studerar i USA sedan ett år tillbaka, tvingas nu bo på hotell.

Oscar drabbades av orkanen - bor på hotell

Varbergskillen Oscar Davidsson drabbades av orkanen Matthew i Florida. Nu tvingas 21-åringen bo på hotell i två månader.

ANNONS
|

Oscar Davidsson pluggar psykologi på Flagler i St Augustine i Florida. Det var just på den platsen var där den nyligen uppmärksammade orkanen drog fram.

– Vår gata drabbades värst, säger Oscar på en lina från Florida.

Just nu håller han på att röja ut sitt gamla boende, Tillsammans med några kompisar har han hyrt ett litet hus i närheten av skolan där han studerar och spelar fotboll.

– Vi kommer inte att kunna på här på två månader, säger han.

Stora delar av huset behöver restaureras.

– Som tur är kommer skolan att hjälpa till med ett rum på hotell under tiden huset repareras. Som tur är slipper vi betala hyra under tiden.

ANNONS

Som tur är slapp Oscar uppleva den svåra stormen under tiden. Han var nämligen bortrest med universitetslaget just de här dagarna.

– När vi åkte till South Carolina sa de först att det värsta ovädret inte skulle gå över just vår stad, men ovädret tog en annan riktning när vi inte var hemma.

Ovädret härjade som värst över Haiti, men orkanvindarna och regnet var även livsfarligt på sina ställen i Florida. Den lilla floden som passerar vid Oscars hus svämmade över. 45-50 m/s blåste omkring.

– Jag fick en chock när vi kom tillbaka. Träd hade blåst omkull och hus hade förstörts. Det mesta går väl att iordningsställa.

De första dygnen tillbringades i Ocala, några timmars bilväg från St Augustine.

Förlorade du något?

– Ja, allt vi inte hade med oss på resan, som kläder och säng. Som tur är hade jag med mig dator, telefon och laddare under resan för att vi skulle kunna plugga. Mina kompisar förlorade fler saker. Jag klarade mig trots allt ganska bra.

– Men du ska se hur här ser ut nu. Allt står utrivet vid huset i högar.

ANNONS