Simstadions nya öppettider får kritik

Två morgontimmar på vardagarna är simstadion öppet för allmänheten. – Det är alldeles för lite tid för vanliga motionärer. Det är inte vidare generöst mot Varbergsborna, säger Berit Pauli.

ANNONS
|

Sommaren är här och då brukar en hel del varbergare vilja ta sig ett svalkande dopp. Men på simstadion är möjligheterna till det begränsade. På pingstafton besökte familjen Wihäll badet för att njuta av plask och glass.

– Ni får gå upp tidigt på sommarlovet, säger Martina Wihäll till sönerna Nils, 9 år och Olof, 2,5 år.

Det gäller nämligen att vara morgonpigg om en simtur ska hinnas med under en vardag, då allmänheten är välkommen mellan 6.30 och 8.30. På helgerna är det 10-17 och 10-15 som gäller och då är besöken tidsbegränsade till tre timmar. Resterade tider är för skolor, simskolor och föreningslivet.

ANNONS

Läs mer: Klart när simstadion öppnar i Varberg

Vad tycker du om de nya öppettiderna?

– Vi har köpt säsongskort och hade hoppats att det skulle vara öppet mer på sommarlovet. Helst kunde det vara öppet lite mer på vardagarna och på eftermiddagarna på helgerna, säger Martina Wihäll.

De nya öppettiderna har även satt käppar i hjulet för Berit Pauli träningsplaner.

– Jag tränar normalt på varmbadhuset men korten är frysta för 70-plussare. Jag hade sett fram emot att få simma på simstadion. Några timmar mitt på dagen hade vi väl kunnat få. De kan ju inte bara prioritera simskolor och simklubben. Varbergarna betalar också för badet, säger hon.

Katarina Sundberg, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, svarar på kritiken.

– Vi har att förhålla oss till Folkhälsomyndighetens regelverk och vi behöver fördela timmarna efter det. Andra kommuner har inte öppet alls. Varberg är en sommarstad och simstadion är en institution och jag har all respekt för att man tycker det är stramt.

Kan det bli förändrade öppettider längre fram?

– Jag utesluter inte att vi kan ändra öppettiderna. Det kan bli stängare om Folkhälsomyndigheten snävar åt restriktionerna och lättar de upp då kan vi fundera ett varv till.

ANNONS

Om 50 personer vistas samtidigt på badanläggningen får besökarna vänta utanför på sin tur. Besökarna uppmanas även att byta om och att duscha hemma.

– Det kommer finnas möjligheter att byta om men på en mindre yta, säger Katarina Sundberg.

ANNONS