Stort strömavbrott i Varberg

Två elavbrott inträffade i Varberg under torsdagseftermiddagen. Det större av dem varade i cirka 20 minuter och det andra i flera timmar.

ANNONS
|

Strax efter klockan 16 inträffade ett strömavbrott vid Kamremsgatan, i området där Max och Dollarstore ligger. Orsaken var ett kabelfel.

– Det har vi haft tidigare i veckan också fast då från andra hållet och nu hade vi inte möjlighet att koppla om, säger Hans Ljungström, affärsområdeschef för elnät på Varberg Energi.

Åtta kunder berördes av elavbrottet och vid 20-tiden hade alla utom en fått strömmen tillbaka. Varberg Energis prognos är att det ska vara åtgärdat under natten mot fredagen.

Och tidigare under dagen, strax efter klockan 17, blev tusentals kunder i nordvästra Varberg utan ström. Avbrottet varade i cirka 20 minuter. Orsaken ska ha varit ett fel i en mottagningsstation i samma område.

ANNONS

– Där var det ett internfel och det berörde nästan 5000 kunder inklusive fjärrvärmeverket. Så de fick också lite problem men skickligt nog hittade vi felet och kunde komma tillbaka igen, säger Hans Ljungström.

I centrala Varberg påverkades många verksamheter av det relativt korta strömavbrottet. På Espresso House jobbar baristan Annie Åkerberg och platschefen Felix White.

– Även fast det var ett kort avbrott så är det klart att det påverkar. Vi har ju varor i våra frysar men de klarade sig som tur är. Hade det varit ett längre avbrott hade det skapat stora problem, säger Felix White.

På MQ berättar butikschefen Camilla Henriksson om en minst sagt händelserik dag.

– I morse gick det ett brandlarm här på grund av en dammsugare som hade dammat tror jag. Så vi fick gå ut i 20 minuter. Och nu det här. Jag fick ju ta ut alla kunder, en stod inne i provrummet. Det var ju många som började röra sig hemåt för de trodde att det skulle bli ett längre avbrott så det gjorde ju kanske att man tappade några kunder, säger hon.

ANNONS