Vincent Schaffler har skrivit på ett avtal med Transporföretagen eftersom han upplevde att personalen inte mådde bra under rådande situation.
Vincent Schaffler har skrivit på ett avtal med Transporföretagen eftersom han upplevde att personalen inte mådde bra under rådande situation. Bild: Annika Karlbom

Strejkhotet är avblåst på Vincents husbil och husvagn

Det blir ingen strejk på Vincents husbil och husvagns AB. Alla inblandade kan istället fira midsommar i lugn och ro då ett kollektivavtal kom på plats under torsdagen.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Runt lunchtid på torsdagen meddelade Vincent Schaffler, ägare av Vincents husbil och husvagn som har befunnit sig under hot om strejk från IF Metall, att han har undertecknat ett avtal. Han säger att han gjorde det för att många av hans medarbetare har mått dåligt på grund av den uppkomna situationen.

Men något avtal med IF Metall blir det inte.

– Jag har inget förtroende för dem, säger Vincent Schaffler.

LÄS MER:Facket varslar om strejk mot Vincents Husbil och husvagn

Istället har han tecknat ett avtal med arbetsgivarorganisationen Transportföretagen. Och på så vis sett till att det finns ett kollektivavtal för verkstadspersonalen.

– Eftersom flera har sagt att de inte mår bra av stressen och oron som konflikten innebär har jag idag skrivit på ett avtal. Det känns bra att vi har hittat en lösning och nu kan gå vidare, säger Vincent Schaffler.

ANNONS

Främst personalen på verkstaden har haft en tuff tid, men även den administrativa personalen har påverkats.

– Nu kommer jag att lägga mitt fokus på att få stabilitet i arbetsgruppen igen. Det här har skakat om oss, säger Vincent Schaffler.

Som spår en fortsatt god utveckling för sin bransch.

– Vi har en fantastisk möjlighet och ett väldigt bra gäng här. Jag lägger mycket hellre min energi på att jobba med den positiva utvecklingen. Det kommer att bli en rolig utmaning framöver.

Även på IF Metall tycker de att dagens besked är glädjande.

– Det är väldigt positivt och vi är väldigt nöjda med detta. Nu får våra medlemmar den trygghet de ska ha, säger Micael Nilsson, ombudsman på IF Metall.

Vill bygga bättre relationer

Nilsson säger att det här var det bästa som kunde hända. Ett avtal med en arbetsgivarorganisation är bättre än det hängavtal som IF Metall hade kunnat erbjuda.

Från fackföreningens sida tycker man också det är bra att de nu finns en motpart som kan arbetsrätten.

– Skulle det bli en tvist i framtiden, vilket jag inte tror det blir, så finns det i alla fall experthjälp att få på båda sidor, säger Micael Nilsson.

Han hoppas nu att de ska gå att bygga upp en god relation med företaget framöver.

ANNONS

– Framförallt är det bra att personalen nu kan andas ut när det finns ett påskrivet avtal.

Läs mer: Vincents husbil och husvagn slår försäljningsrekord

ANNONS