Tv-kändis nationaldagstalar i Varberg

En komiker med släkt i Varberg ska hålla tal på det digitala nationaldagsfirandet.

ANNONS
LocationVarberg|
|

För andra året i rad kan kommunens nationaldagsfirande inte arrangeras i Societetsparken utan blir digitalt via www.varberg.se. På sajten lägg det ut filmer där svenska flaggan hissas, kulturskolans körer sjunger, kultur- och fritidsnämndens ordförande Lena Språng (C) leder en högtidsstund och Klara Zimmergren håller årets nationaldagstal.

– Restriktionerna kring allmänna sammankomster och offentliga tillställningar väntas lätta från den 1 juni, men vi har inte möjlighet att rigga om för ett coronaanpassat evenemang med så pass kort framförhållning, säger Mariella Sivertstrand, chef för kultur- och biblioteksavdelningen, i ett pressmeddelande.

Klara Zimmergren gillar Varberg

Komikern och programledaren Klara Zimmergren bor i Göteborg, men ser Varberg som sin andra hemstad. Där bor bland annat hennes mamma Vanja och där brukar hon alltid vara framför allt på somrarna.

ANNONS

Klara Zimmergren fick sitt genombrott 2007, i den Kristallenbelönade humorserien ”Mia och Klara” ihop med Mia Skäringer, som hon först jobbade med i radioprogrammen ”Bossanova” och ”Roll on”.

– Klara har den magiska förmågan att prata om allvarliga saker med värme och humor. Det är nog just den typen av tal många av oss behöver just nu, säger arrangemangsproducenten Lisa Pedersen i ett pressmeddelande.

Klara Zimmergren har förutom roller i tv-serier och långfilmer berättat om sin barnlängtan i sommarprat och boken ”Längtan bor i mina steg”, samt turnerat med soloshowen ”Allt kommer bli bra”.

Stipendier delas ut senare

Varbergs kommuns traditionsenliga utdelning av stipendier inom kultur, idrott och fritid, hållbarhets- och jämställdhetspris, samt hyllning av medaljörer flyttas framåt på obestämd tid.

Vid ett kommande evenemang med publik ska även de två senaste årens nya svenska medborgare i Varberg att uppmärksammas.

ANNONS