Ungdomsfestivalen regnade bort

– Kärlek till er som trotsar regnet. Även grå är en färg, sa en glad och proffsig Dogge Doggelito från scenen på Internationella Ungdomsdagen på torget i Varberg.

ANNONS
|

FN-dagen International Youth Day, eller Internationella Ungdomsdagen, firades för första gången i Varberg på fredagskvällen med unga talanger på scen. Tyvärr hade man inte vädrets makter med sig. Evenemanget var planerat att hålla på till halv tolv på natten och arrangörerna hoppades på uppehåll. SMHI hade lovat att regnet skulle avta vid 21-tiden.

– Nu ska här spelas och sjungas, ropade Dogge och fick applåder från de fåtal som samlats med paraplyer framför scen i början av kvällen.

Stämningen var det inget fel på bland mestadels familjer och vänner till de unga artisterna.

Kvällen inleddes med de yngre talangerna från ett lokalt artistläger och fortsatte sedan med äldre förmågor som bland annat rest från Skåne.

ANNONS

Internationella Ungdomsdagen firas den 12 augusti över hela världen. Festivalen arrangeras av ”Ung i Varberg” som är ett samlingsnamn när enheterna under Ungdomsavdelningen samarbetar. Tanken är att evenemanget ska etableras och framöver drivas vidare av ungdomarna själva.

Läs också:

Premiär för FN-dag för ungdomar

Dogge inspirerar unga

ANNONS