Väröbackaskolans fotbollsplan sönderkörd av fordon

Varbergs kommun har polisanmält en skadegörelse av Väröbackaskolans fotbollsplan. Fotbollsplanen är sönderkörd av fordon och det är enligt rektor Ylva Erixon inte först gången det händer.

ANNONS
|

Enligt anmälan, som inkom till Varbergspolisen i torsdags, har Väröbackaskolans fotbollsplan blivit utsatt för skadegörelse. Tydliga sår i gräsmattan visar hur bilar körts runt, runt. Det är inte första gången barnens fotbollsplan vandaliseras.

– Det är tråkigt att de förstör på det här viset. Det har hänt förut. Vi vet att det är ungdomar som ligger bakom det här, men vi vet inte vilka de är, säger Santiago Diaz, som arbetar som resurs på skolan.

Skadegörelsen är återkommande

Ylva Erixon, rektor på skolan, bekräftar att skadegörelsen är återkommande och kan på rak arm uppge att det har skett två gånger tidigare under läsåret.

ANNONS

– Det är jättetråkigt att det är så, inte minst för skoleleverna som naturligtvis vill använda sin fotbollsplan, säger hon.

Inte heller Ylva Erixon vet vilka som kan tänkas ligga bakom vandaliseringen, och tror inte att det rör sig elever på Väröbackaskolan.

– Det är ingen som känner till att någon ska ha gjort det. Vi har en fin elevgrupp. Det är fina, ansvarsfulla elever. Vi vet inte ens om det är ungdomar i Väröbacka eller inte. Det är därför vi gärna vill att polisen utreder det.

Oklar kostnad för att återställa gräsplanen

Kommunen har ännu inte varit på plats på skolan för besiktning av skadan och kan i dagsläget inte estimera kostnaden för att återställa gräsplanen. De vet inte heller när skadan kan tänkas vara åtgärdad.

– Att det är en återkommande händelse är ett problem i sig och då mest för de barn som nyttjar fotbollsplanen. Fastighetsavdelningen kommer att göra vad vi kan för att snabbt återställa skadegörelsen, säger Lars Nilsson, tillförordnad avdelningschef på fastighetsavdelningen.

Enligt polisen finns det inga iakttagelser eller vittnesuppgifter kring händelsen.

ANNONS