Logga Hallands affärer

Zupburger tar över verksamheten på Gillestugan i Apelviken

Förra sommaren gjorde de succé med sin food-truck i Sjöallén. Nu hoppas grabbarna bakom Smashburger att det ska bli samma sak i Apelviken. I början på juni parkerar de bussen vid Gillestugan och passar även på att öppna upp minigolfbanan.

ANNONS
LocationApelviken|
|

Det är fullt upp för Oscar Nilsson och Roberto Larsson som äger och driver Zupburger som också är känt under namnet Smashburger. För några dagar sedan stod det klart att de i sommar tar över verksamheten på Gillestugan i Apelviken. Ett ställe med anor sedan 1938, men som de senaste året har varit stängt. Om bara några veckor öppnar de för sommaren.

– Första juni smygstartar vi och sedan kör vi förmodligen fullt ut från mitten av juni när de första semestrarna drar igång. Det ska bli kul att få igång det här stället igen i och med att det har varit stängt ett tag, säger Oscar Nilsson.

ANNONS

LÄS MER:Smash Burger – snackisen som gjort succé

Egentligen var de bara på jakt efter en bra plats för en av sina foodtrucks när de istället fick frågan om att även öppna kiosken och driva minigolfbanan.

– Vi tänkte att varför inte. Det kan vara kul att testa. Nu får vi jobba hårt i några veckor för att hinna fixa allt som behövs, säger Oscar Nilsson.

Han berättar att flera av banorna var svarta när de började röja upp för ett par dagar sedan. De har också byggt nya sittplatser och nya skyltar är beställda. Förhoppningen är att det ska bli liv och rörelse runt Gillestugan igen. Tanken är att de ska ha öppet varje dag under sommaren från lunch till tidig kväll.

– Vi kommer att köra schysst käk i vagnen och kioskförsäljning till stranden i kiosken. Vi har ingen alkohol, men jag tror inte att det behövs. Vi kommer att satsa mycket på take-away till campinggäster som vill ha bra mat till ett bra pris. Många tycker att det har saknats något av det vi har att erbjuda här nere, säger Roberto Larsson.

Apelviken en bra plats för burgare

Någon större oro för coronapandemin har varken Oscar Nilsson eller Roberto Larsson.

– Det har varit tufft hittills och det har drabbat oss hårt. All cateringverksamhet har blivit inställd och tanken var att vi skulle ha stått på alla Boismatcher också. Man får göra det man kan. Här är redan folk på campingen så det kommer nog att bli folk här i sommar också, säger Oscar Nilsson.

ANNONS

– Vår verksamhet är utomhus så det är positivt. Vi kommer att ha samma priser som i stan. Jag tror att det kommer funka bra det här, säger Roberto Larsson.

För den som undrar kommer alltså Smashburger även i fortsättningen att finnas kvar vid Sjöallén. Till hösten kommer de även att satsa mycket på att finnas vid industrierna. Hur fortsättningen blir i Apelviken är oklart

– Vi provar en sommar först så får vi se hur det går. Vi tror att det kommer att bli skitbra, men det återstår att se. Det här kommer bli ett trevligt ställe för alla med minigolf, burgare och hela köret, säger Oscar Nilsson.

Läs mer: Golden Wellness är Apollos nya resmål

Läs mer: Varbergsbutiken blir kvar efter MQ:s inställda konkurs

Läs mer: Måttlig ökning av konkurser i Halland

ANNONS