Sjöaremossens is blev klar i helgen och hemmapremiär förväntas kunna spelas på onsdag.
Sjöaremossens is blev klar i helgen och hemmapremiär förväntas kunna spelas på onsdag. Bild: MATHIAS BERGELD

Frillesås BK får äntligen spela hemmapremiär

Isen ligger blank på Sjöaremossen och spelare i laget börjar efterhand tillfriskna. På onsdag kväll väntas hemmapremiären mot IK Sirius kunna spelas. - Man börjar skönja en ljusning i horisonten. Som det ser ut i dagsläget blir det premiär, säger Fredrik Brorsson i Frillesås BK.

ANNONS
|

Frillesås BK har bara kunnat spela en match hittills i Elitserien. Då blev det förlust på bortaplan med 3-14 mot AIK. Laget har haft otur. Matcher har fått ställas in av olika anledningar. Har det inte varit teknikstrul i Ale Arena så har det varit covid-19-smitta i truppen. Som nu senast när man skulle ha mött IFK Motala i helgen.

Förra veckan fanns det fem bekräftade fall i Frillesås BK. Men nu är folk på väg att bli friska.

– Vi har inga mer fall just nu. Inte bland spelarna. Vi har en ledare med symtom men det är inte bekräftat än. Nu väntar vi på att de som varit sjuka ska bli friska. Två av spelarna är så pass friska att de vill börja träna, men vi får avvakta en dag till, säger koordinatorn Tobias Johansson Dahl och fortsätter:

ANNONS

– Vi hoppas att vi har begränsat det nu. Idag (måndag) drar vi igång verksamheten igen efter att det varit stilla en vecka.

Tränar på måndagar i Ale Arena

Det blir träning i Ale Arena, där Frillesås BK för övrigt kommer träna måndagar - hela säsongen. Sen på tisdag kliver man på Sjöaremossens is för träning inför hemmapremiären på onsdag mot IK Sirius.

Har ni tillräckligt med folk nu då?

– Vi hoppas på det. Får vi tillbaka två spelare då ska vi klara det. Det blir kämpigare om vi skjuter upp en till match. Det kommer bli en ”hell week” i december, säger Tobias Johansson Dahl.

Kring Lucia kommer det bli match: måndag, onsdag, fredag, söndag, onsdag, fredag och söndag.

– Det är tack vare att vi har tryckt in tre uppskjutna matcher, säger Johansson Dahl.

Isen på Sjöaremossen blev klar i helgen.

– Herregud. Det kunde inte bli bättre väder och kanske har turen vänt för oss nu, säger Tobias.

Fredrik Brorsson är lyrisk över det arbetet som lagts ner.

– Isen blev klar igår (söndag) på rekordtid. Det tog 2,5 till tre dygn. Jag har nog aldrig varit med om att det gått så fort. Men det var bra förutsättningar med vindstilla och frost. Hårdvaran är klar. Nu gäller det bara att få ordning på mjukvarorna.

ANNONS

Läs mer: Spelare i Frillesås BK är smittad av coronaviruset

Läs mer: Jennifer Lasts krönika inför säsongen

Läs mer: Jesper Henriksson vill skynda långsamt med Frillesås BK

ANNONS