Allsvensk talang klar för Varberg

19-åring fyller på i Bois tunna trupp.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Gustav Berggren från BK Häcken är klar för Varberg Bois FC. Den centrala innermittfältaren kommer till Varberg på ett lån som sträcker sig över höstsäsongen.

19-åringen gjorde första träningen måndag förmiddag och var efteråt positiv.

– Det var goa gubbar och bra fotboll, så det känns jättekul, sa Gustav Berggren.

Jörgen Wålemark, tränare i Varberg, har goda förhoppningar om 19-åringen.

– Han är en bra bollvinnare och har ett ettrigt spelsinne. Jag hoppas att han kommer in i vårt spel så fort som möjligt. Ju mer han får spela desto bättre. Det är en spännande ung spelare som är på väg fram, sa Jörgen Wålemark.

ANNONS

Gustaf Berggren har tillhört BK Häcken sedan 2012, dessförinnan Gais. Han skrev så sent som i oktober 2016 ett nytt kontrakt med Häcken över fyra år. Han har spelat femton allsvenska matcher med Häcken sedan debuten med A-laget 2015. Vilket är för lite speltid enligt honom själv.

– Jag måste tänka på mig själv och min egen karriär, jag tror det här är det bästa för mig. Jag behöver få matcher kontinuerligt, så jag tror det här blir ett jättebra steg för mig. Jag har fått spela lite till och från i Häcken men behöver spela mer, sa Gustav Berggren.

Utöver sina allsvenska meriter har Berggren också gjort matcher i landslagströjan. Fyra matcher med U17 och åtta matcher med U19 har han hunnit med.

Vad kan du tillföra i Varberg?

– Svårt att säga, men jag kommer jobba hårt så att vi vinner matcher, berättade Gustav Berggren.

Med på träningen var också Kamal Mustafa som för tillfället tillhör Falkenberg FF. Kamal Mustafa spelade förra säsongen för Falkenbergs FF, men lämnade efter att Falkenberg åkte ner i superettan. Han har sedan dess gått kontraktslös. Också Isak Skoog var med på träningen, men ingen av de två har än så länge skrivit något kontrakt utan är endast med och provtränar.

ANNONS

Jörgen Wålemark behöver fylla på truppen innan höstsäsongen drar igång. Med Gustav Berggren inräknad är truppen i dagsläget 17 spelare.

– Vi jobbar stenhårt för att fylla på truppen. Utöver mittfältare så behöver vi också fylla på i backlinjen och med forwards, sa Jörgen Wålemark.

Första matchen under höstsäsongen för Varberg är den 22 juli mot Gefle. Men Jörgen Wålemark har tills den elfte augusti på sig för att fylla på truppen, då transferfönstret stänger.

ANNONS