Bild: JOHAN AXELSSON

Astrit Selmani jagar skytteligatiteln

Varbergs Bois har säkrat sitt allsvenska kontrakt. Men stjärnan Astrit Selmani är inte nöjd med det. Han har två individuella priser att jaga.

ANNONS
|

Under söndagen säkrade Varbergs Bois sin existens i allsvenskan efter att ha slagit Östersunds FK med 4–0 på bortaplan. Och laget gjorde det mycket tack vare lagkaptenen Astrit Selmani.

23-åringen gav sitt lag ledningen och sedan spelade han fram till Junes Barny 2–0. Sedan hängde han ytterligare ett mål i andra halvlek.

Två mål och en assist. Selmani hade en hygglig dag på jobbet i 4–0-segern.

– Jag mår riktigt bra. Det är kul. Leda poängligan och skytteligan och samtidigt rädda kontraktet, säger han och fortsätter:

– Det allsvenska kontraktet var det viktigaste. Men sedan när vi hade gjort 3–0 och jag hade gjort ett andra mål så ville jag gå för ett till.

ANNONS

Det fanns möjlighet för Selmani att kanske göra ett mål till. När Robin Tranberg satte dit 4–0 var anfallsstjärnan med i kontringen.

– Han kommer i full fart och ibland får man släppa det. Han kommer bättre till bollen. Hade jag fått den hade jag nog inte kommit lika rätt till den, säger Selmani.

Bois-kaptenen har nu gjort 14 mål i allsvenskan och därtill har han levererat sex målgivande passningar. Det har ingen annan spelare i allsvenskan mäktat med. Med två omgångar kvar toppar han såväl poäng- som skytteligan.

– Jag ska bara gå och göra mål med assist. Och ha kul. Det är ingen press på mig. Det är bara press på de som är bakom mig. Jag skulle inte vinna skytteligan. Så det är bara kul för mig att vara här.

Varför skulle du inte det?

– Har jag läst allting rätt ska det vara en spelare från ett topplag. Jag är bara en spelare från Varberg som kämpat hela året. Nu ligger jag där.

Hade du trott på det här när du blev utkastad av Joakim Persson i Kristianstad för fyra år sedan?

– Nej. Men jag tror på processen att hårt jobb lönar sig.

ANNONS

Med tanke på Selmanis prestationer lär han vara av intresse för större klubbar. Varbergs Bois nobbade till och med ett bud på anfallaren i somras.

Selmani är tydlig med vad han tänker kring nästa år.

– De som vill ha mig får ringa, men Varberg ska ha sitt. Det är de som har hjälpt mig att komma dit där jag är i dag. Efter de här två matcherna vet klubben att jag vill ta nästa steg. Det är ingenting jag undanhåller.

Är det någon som har ringt?

– Det är många som har ringt, svarar Selmani kort och självklart.

Läs mer: Barny om segern: ”Det är klasskillnad”

Läs mer: Betygen efter storsegern

Läs mer: Så höll Varbergs Bois sig kvar i Allsvenskan

ANNONS