Bild: KRISTER ANDERSSON

Bois-spelare avstängd i hemmapremiären

Så har straffet kommit för Keanin Ayer. Han är inte disponibel i Varbergs Bois nästa match.

ANNONS
|

Det var i träningsmatchen mot BK Häcken som Keanin Ayer drog på sig ett direkt rött kort för en tackling på Jack Lahne. Avstängningen har dock dragit ut på tiden då Svenska fotbollförbundets disciplinkommitté inte haft tid för sammanträde.

Men det har den nu.

Och enligt Fotbollskanalen stängs Keanin Ayer av från 16 till 22 april, vilket innebär att han saknas i Bois hemmapremiär på måndag mot IF Elfsborg.

– När jag ser det i efterhand tycker jag inte den är så farlig. Det är mer att han är sträckt mot benet. Jag har sett värre grejer inom fotbollen. Rött direkt var obligatoriskt två matcher förr, men det är bra att det kommit ett besked i alla fall, säger Bois manager och tränare Joakim Persson.

ANNONS

Keanin Ayer var tillgänglig för spel i bortapremiären mot Mjällby i söndags, men var inte uttagen i truppen. Det är han däremot till U21-matchen mellan Bois och Elfsborg som spelas på "Vallens" konstgräs på tisdag.

– Han får spela fotboll i morgon och ska starta, säger "Jocke" Persson som också tänker låta Gideon Mensah få 45 minuter.

– Noah (Johansson), (Oliver) Alfonsi, "Jacke" Lindahl samt Tvååkers-killarna med Liam (Munther), Nils (Bertilsson) och Rasmus (Cronvall) kommer också ingå.

Det blir också spännande debut för de två senaste tillskotten från Sydafrika, Ryan Moon och Dean Solomons.

– Vi fokuserar på att gå ut och vinna en fotbollsmatch. De som ska spela visar förhoppningsvis till 110 procent att de ska spela på måndag. Det är viktiga minuter och en nystart för Ryan och Dean. Sedan ska Luke och Gideon igång. För andra som "Zacke" (Hampus Zakrisson), (Robin) Tranberg och (Oliver) Stanisic är det mer att visa att de vill starta mot Elfsborg.

Persson är inte rädd för att Elfsborg info - inför den allsvenska matchen, men säger:

– Det är den bästa U21-formationen vi ställt på benen skulle jag säga. Den skulle klara sig högt upp i seriesystemet.

Så startar Varbergs Bois

Philip Mårtensson - Keanin Ayer, Dean Solomons, Oliver Stanisic, Hampus Zackrisson - Gustav Nordh, Luke Le Roux, Robin Tranberg -

Tashreeq Matthews, Victor Karlsson - Ryan Moon

ANNONS