Misstagen fällde Bois på Wålemarks födelsedag

Ska man vara ett topplag så får man inte bjuda på det som Varbergs Bois gjorde.

ANNONS
|

Chockstarten gjorde att Bois fick tänka om i premiären.

– Det är bara besvikelse. Vi ska inte bjuda på en frispark därute. Sedan fick han komma upp enkelt, sa Joakim Lindner nere i mixade zonen efter 1-2-förlusten mot Örgryte.

Publiken på 3254 personer hade knappt hunnit bänka sig på Gamla Ullevi innan Örgryte hade tagit ledningen. Bois (Thomas Boakye) drog på sig en frispark ute sin högerkant. Den lyftes perfekt och Johan Hammar nickade in bollen när han smög upp bakom Anton Liljenbäck med Billy Nordström i hälarna.

– En olycklig start med ett så tidigt mål. Vi hade pratat om att vara på tårna i början och visste att det skulle bli full fart. Första 25 skapade de ordentligt tryck och vi stod på hälarna, sa tränaren Jörgen Wålemark.

ANNONS

Bois var nu tvungen att flytta fram i stället för att försvara sig.

– En ny situation. Det ger ju dem en boost och psykologiskt tog det att hämta sig. Att få ett mål emot sig på bortaplan och försöka vända är alltid tufft, fortsatte Jörgen.

Bois radade inte direkt upp chanser. Det var 2-8 i avslut bara i första halvlek. Joakim Wulff räddade hallänningarna med ett reflexingripande på Emil Skoghs kanon - med hjälp av stolpen.

– Vi skapar väl massa halvchanser, medan de sätter sina lägen. Andra halvlek var godkänd, men det var för dåligt i första tyckte Joakim Lindner som hade två nicklägen och ett skott på mål i matchen.

Öis stora son, Johan Elmander, gjorde sin första seriematch efter återkomsten och den forne landslagforwarden visade vägen när han efter dryg timme gjorde 2-0 efter att ha tacklat undan Sebastian Starke Hedlund.

– Vi visste att Varberg är ett bra defensivt lag. De står bra i sina positioner men vi skapar många lägen i dag. Kanske att vi ska vara lite, lite skarpare, sa Johan Elmander som ocksådelade ut en och annan armbåge.

– Han är duktig och man ser ju att han spelat på en hög nivå, sa "Jocke" Lindner som på övertid fick sätta en reducering från straffpunkten efter att Gabriel Altemark Vanneryr gått omkull.

ANNONS

Ändå var det inte det här Bois hade hoppats på i premiären.

– Serien kommer bli jättetajt och det är svårt att peka ut lag i toppen och botten, men det kommer bli krig i varje match, sa Lindner och fortsatte:

– Och det var väl ingen bra födelsedagspresent vi gav honom.

Apropå att Wålemark fyllde 45 år.

– Det är klart det blir en uppförsbacke när de får 2-0. Men jag tyckte fajtingmoralen fanns där, däremot måste man vara duellstarkt i början mot ett så här fysiskt lag, sa Bois tränare.

ANNONS