Varbergs tränare Joakim Persson har haft koll på Philip Mårtensson i flera år.
Varbergs tränare Joakim Persson har haft koll på Philip Mårtensson i flera år. Bild: KRISTER ANDERSSON

Persson nöjd med blixtvärvningen

Varbergs Bois FC högg direkt när tillfälle gavs att kontraktera Philip Mårtensson. - Det var en spelare vi inte trodde skulle sitta ledig, erkänner Joakim Persson.

ANNONS
|

Det blir Philip Mårtensson som ska utmana August Strömberg om målvaktsplatsen. Joakim Persson är supernöjd med värvningen.

– Man var övertygad om att det skulle bli en fortsättning i Landskrona för honom med tanke på att han tog upp dem i Superettan, men av olika anledningar blev han ledig och då var vi snabba att agera, säger Persson.

Med sina 27 år är Philip i en perfekt ålder.

– Och han har hunnit skaffa sig en del erfarenhet från lägre nivå. Det passar bra på sättet vi rekryterar på. Det finns ett inre driv och han ska med omedelbar verkan kunna utmana ”Agge” på ett bra sätt. Det är alltid en omställning att byta förening, men det känns spännande och vi har stora förväntningar, säger ”Jocke”.

ANNONS

Nu börjar också jakten på ett boende.

– Han är en av få familjekillar och trots sina 27 år blir han bland de tre, fyra äldsta i laget. För en målvakt är det en bra ålder. Det finns en längre överlevnadssträcka.

– När Astrit (Selmani) kom från Torn började han tjata om honom, men då gick Philip till Trelleborg i den vändan. Under hösten har han fått visa att han håller hög nivå så det blir tryck på ”Agge”. Det blir väl öppet fram till seriestart, sen får vi se vem som drar längsta strået.

Läs mer: Bois värvar ny målvakt

ANNONS