Serieledarna fick sig en knäpp

Starkt Bois tog sig an Brommapojkarna

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Resultat: Varbergs Bois - IF Brommapojkarna 1-1(1-0)

Med tre förluster i ryggen såg serieledande Brommapojkarna på förhand ut att bli en svår uppgift för Bois. BP kom från två vinster, men Bois på hemmaplan är ingen lättknäckt nöt.

Direkt efter avspark visade Bois vem som hade hemmaplan. De öppnade riktigt starkt och, precis som utlovat, lät de sig inte pressas tillbaka och bli defensiva. Redan efter tio minuter fick de en chans efter att Gabriel Altemark Vanneryr vunnit en duell mot Brommapojkarnas målvakt på frispark. Inget mål den gången, men några minuter senare är han framme igen. Kalle Söderström spelar fram Boakye på kanten som slår ett perfekt inspel till Altemark Vanneryr som enkelt kan placera in 1-0.

ANNONS

– När vi mötte Brommapojkarna på bortaplan i våras hade de fullt ös på kanterna. I dag ville vi spela annorlunda och valde att gå med tre mittbackar. Det fungerade jättebra i första halvlek och vi gör ett fint mål, sa Bois tränare Jörgen Wålemark.

Taktiken fungerade och Bois klev in till halvtidsvilan med en ledning efter en halvlek där de är det bästa laget. I andra halvlek ska de bara fortsätta som det såg ut, berättade Jörgen Wålemark. Men det hann inte gå mer än två minuter innan kvitteringen kom och Brommapojkarna var tillbaka i matchen. Gyökeres lyckades få in bollen efter en trång situation i Bois straffområde där spelarna förgäves ropade för hands.

– Det såg ju perfekt ut för oss i halvtidsvilan, sen gör de mål direkt och det sätter sina spår. Vi blir passiva, faller hem och vågar inte stå upp på samma sätt, sa Jörgen Wålemark.

Gabriel Altemark Vanneryr om kvitteringsmålet:

– Vi har ju förlorat tre matcher i rad, och det sitter ju lite i bakhuvudet. Vi blir lite passiva i början av andra och de får sitt mål, sa Bois målskytt.

Sen var det Brommapojkarna som dominerade andra halvlek. De höll i bollen medan Bois fick backa hem. För Bois var det tredje matchen på nio dagar som spelades, och Jörgen Wålemark menar att det märktes av i laget. Men trots att Brommapojkarna hade tagit över stafettpinnen höll Bois ut och lyckades bevaka enpoängaren tills domaren blåste av matchen.

ANNONS

– Vi fajtas stenhårt i 90 minuter. Vi pratade innan om att vi ville stå högt och sätta press, men de är så pass skickliga att vi inte riktigt klarar det i andra halvlek. Men vi gör ändå det försvarsjobbet som krävs för att vi ska få med oss en poäng, sa Jörgen Wålemark.

– Vi kommer tillbaka lite i slutet av andra halvlek och lyckas få upp laget lite bättre. Det märks att vi har spelat många matcher nu, men jag är stolt över killarna som kommer tillbaka och gör den här arbetsinsatsen. Brommapojkarna är ju ett ruskigt bra lag. De är svårslagna så vi är nöjda med en poäng, sa Jörgen Wålemark.

Gabriel Altemark Vanneryr var nöjd med sin egen insats men berömdeframförallt laginsatsen.

– Jag fick springa rätt mycket defensivt idag. Vi får en del blåsningar emot oss i andra, men vi kämpar på. Vi kan kolla varandra i ögonen efter den här matchen och vara stolta över oss själva, sa han.

Förra hösten vid den här perioden hade Bois förlorat fem matcher i rad efter sommaruppehållet men lyckades sedan vinna sju av de tio sista matcherna. Så förhoppningsvis var detta det trendbrott Bois har väntat på.

ANNONS

– I de två senaste matcherna har vi vart minst lika bra som motståndarna men ändå förlorat. Jag tror att poängen här i dag är jätteviktig för vårt gäng. Vi behöver tro på det vi gör för att kunna hitta tillbaka. Förra hösten var vi jättestarka och jag hoppas vi hittar dit även i år, sa Jörgen Wålemark.

ANNONS