Federico Santander gör 2–0-målet bakom Robin Olsen.

Bologna chockade Olsens Roma

Mattias Svanberg fick starta för Bologna. Då blev det seger – mot Robin Olsens Roma. Ett Roma som fortsätter att ha det tufft i säsongens Serie A.

|

Roma har minst sagt haft det tungt hittills i Serie A-fotbollen. Efter premiärsegern mot Torino (1–0) har det blivit tre raka ligamatcher utan seger, och tre raka matcher utan en hållen nolla för svenske Robin Olsen i målet.

Inte blev det bättre i söndagens bortamöte med Bologna.

Bologna vann med 2–0 efter mål av två Federicos (Mattiello och Santander). Detta trots att Roma hade ett kraftigt övertag i skottstatistiken med 9–2 i skott på mål och 20–7 i målchanser.

Om resultatet var tråkigt för Roma och Olsen så var det desto roligare för Mattias Svanberg, som gjorde sin första ligamatch från start i Bologna sedan flytten från Malmö FF i somras. Svanberg fick spela 61 minuter innan han byttes ut.

Medan Roma hackar fortsätter Napoli att ta rygg på Juventus i toppen. Borta mot Torino blev det seger med 3–1 genom två mål av Lorenzo Insigne och ett av Simone Verdi.

Juventus gjorde dock sitt för att hålla undan i toppen i sin match borta mot Frosinone. Det dröjde dock till den 81:a minuten innan Cristiano Ronaldo gav laget ledningen. Federico Bernadeschi fastställde slutresultatet 2–0 på övertid.Resultatet innebär att Juventus vunnit samtliga sina fem ligamatcher hittills denna säsong.

Oscar Hiljemark spelade hela matchen för Genoa, som föll med 1–4 mot Lazio.