Bild: Johan Persson

Därför avslutar Lynn Carlsson proffskarriären

Lynn Carlsson har bestämt sig. Hon lägger ner golfkarriären.

ANNONS
|

Under fredagen avslöjade Lynn Carlsson själv beslutet med ett brev på sin egen Facebook-sida.

"Jag har kommit till en punkt där jag valt att byta karriärsinriktning och kommer därför inte längre fortsätta min karriär som professionell golfspelare. Det är av flera olika anledningar som jag väljer att skifta bana i livet, men det som väger mest är mitt personliga välbefinnande i allt detta."

Den 26-åriga golfaren från Varberg fortsätter:

"Det beslut som jag nu har ägnat enormt mycket tid och energi åt. För mig är det ett stort beslut och har därför gett mig själv den tid jag behöver för att hantera denna process med alla de olika faser som tillkommer. Så länge jag kan minnas har golfen, mer eller mindre, varit en stor del av mig men under de senaste tio åren har golfen varit närvarande i princip dygnet runt.

ANNONS

Golfen betyder väldigt mycket för mig, men det är inte golf jag vill ägna mig åt längre. Jag trivs inte i den tillvaron på samma sätt som förut, och jag har framför allt inte lika driven eller tillräckligt motiverad som jag vill vara eller begär av mig själv. Ska man göra det jag gjort sen 2014, att spela golf på professionell nivå, krävs dedikation till 110 procent. Jag satsade helhjärtat och fullt ut fram tills nu och för det är jag stolt. Visst, jag har inte nått lika långt som jag trodde att jag skulle ha gjort vid det här laget. Jag har inte uppnått alla mina mål men glädjen gentemot sporten som jag alltid haft och värderat högt, finns inte längre kvar".

Lynn Carlsson avslutade förra säsongen med skadeproblem. I december avbröt hon en tävling i Kenya, därefter blev det både röntgen och magnetröntgen.

- Jag har en inflammation i vänstra axeln som gör att jag inte kan svinga fullt. Det är lite oklart för jag har ingen diagnos om hur lång tid det här kommer ta, sa Lynn då.

Hon erkände att det var en ovan situation för henne.

- Man jobbar ju för att försöka vara skadefri så mycket man kan så kommer det ett sånt här bakslag. Det är bara acceptera läget och ta det utifrån vad det är. Kroppens välmående är första prioritet och det är det jag försöker klänga mig fast vid.

ANNONS
ANNONS