Manchester Citys Kevin De Bruyne i duell med Liverpools Trent Alexander-Arnold i onsdagskvällens kvartsfinal i Champions League.
Manchester Citys Kevin De Bruyne i duell med Liverpools Trent Alexander-Arnold i onsdagskvällens kvartsfinal i Champions League.

De Bruyne: "Inte omöjligt, men svårt"

Manchester City kan säkra Premier League-titeln i derbyt hemma mot Manchester United på lördag. Något firande blir det knappast. Redan på tisdag väntar kvartsfinalreturen i Champions League mot Liverpool.

ANNONS
|

En fenomenal säsong kröns om City vinner mot United på Etihad Stadium. Då är ligatiteln i klubbens ägo trots att sex omgångar återstår.

City har bara förlorat en ligamatch – 3–4 mot Liverpool på Anfield i januari. Samma Liverpool som i onsdags gjorde 3–0 på 19 minuter.

En match Liverpools supportrar sent ska glömma. Kevin De Bruyne gör det helst så fort som möjligt. Citys säsong kan få ett plötsligt slut om klubben inte klarar att vända underlaget och krångla sig vidare till semifinal.

- Vi behöver fokusera på lördag och sedan ska vi göra allt som står i vår makt för att få ett resultat mot Liverpool, säger den belgiske landslagsstjärnan.

ANNONS

- Vi vet att det blir svårt. Uppenbarligen har de en stor fördel. De kommer att vara de stora favoriterna, men jag tycker att vi har spelat många matcher där vi klarat att göra tre mål, så varför inte? Man vet aldrig. Som det här laget spelar är allt möjligt, men det kommer att krävas något alldeles extra.

- Om Liverpool går vidare har de förtjänat det. Så är det, säger De Bruyne.

TT-AFP

ANNONS