Falkenbergaren rattade hem allt i säsongsstarten: ”Kunde inte blivit bättre”

Falkenbergsonen Marcus Annervi fick en perfekt start på säsongen. I helgen kammade han rent i första deltävlingen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
– Det kunde inte blivit bättre helt enkelt, säger han.

ANNONS
|

Porsche Sprint Challenge Scandinavia är ett för året nytt mästerskap arrangerat av organisationen bakom Porsche Carrera Cup. I helgen var det så premiär för mästerskapet, som inleddes med racehelg på skånska Knutstorp.

Då rensade Marcus Annervi, körandes för Race Team Gelleråsen by AFR, rent. Seger i bägge loppen, bästa kvaltid samt snabbast varvtid i bägge loppen gav honom maximala 54 poäng, 14 poäng före helgens tvåa Fredrik Danner.

– Vi gick in i helgen med en bra känsla och känslan visade sig vara rätt och allting som vi trodde var som vi misstänkte. Det var en bra inställning på bilen och vi trodde att vi skulle vara snabba, säger Marcus.

ANNONS

Överlägsen första loppet

Första loppet blev en defilering från start till mål och segermarginalen skrevs till slut till över tio sekunder till tvåan. Lopp två blev något jämnare, men även där kunde Marcus vinna med drygt 3,5 sekund till tvåan, som i bägge loppen var Fredrik Danner.

– Nöjda och glada tycker jag att vi ska vara absolut. Sedan kan vi förbättra oss på vissa punkter som vi ska jobba på, och vi ska få upp farten lite till. Så vi kommer absolut inte slappna av bara för att vi leder mästerskapet nu, säger Marcus.

Marcus Annervi, här i sin bil med startnummer 61, tog hem största möjliga poängtotal under helgen med 54 poäng.
Marcus Annervi, här i sin bil med startnummer 61, tog hem största möjliga poängtotal under helgen med 54 poäng. Bild: Armin Hadzic/A1 Work

Dessutom kunde Marcus glädja sig över att stallkamraterna i lopp två tog platserna tre, fyra och fem.

– Det blir en moralboost för alla i hela teamet. Samtidigt är det ett kvitto på att vi gör saker rätt. Det är otroligt viktigt framåt att vi vet om att vi har kapacitet att slåss där uppe med alla bilarna, säger Marcus.

Marcus stor favorit

Segern kom egentligen inte som en överraskning för vare sig Marcus eller konkurrenterna. Falkenbergaren, som numera bor i Halmstad, har målats upp som den stora favoriten till att ta hem mästerskapet.

– Det är såklart aldrig dåligt och det skickar signaler till de andra som vill slåss om det att jag kommer inte bli enkel att slå. Det ska vara tufft att slå mig, skrattar han.

ANNONS

Nästa deltävling: Anderstorp

Nästa anhalt för Porsche Sprint Challenge Scandinavia blir Anderstorp den 18–19 juni. Framåt kommer Marcus och teamet att även att träna en del på Falkenbergs motorbana, då Västkustloppet är loppet direkt efter Anderstorp.

Att målet är att ta hem mästerskapet sticker han inte under stolen med.

– Ja, det får jag ändå säga. Jag är här för att vinna. En titel är en titel och jag börjar samla på mig några nu. En till ska väl inte vara omöjligt.

Läs mer: Marcus Annervi klar för Porsche Sprint Challenge Scandinavia

Läs mer: Marcus Annervi vann GT4 Scandinavia

ANNONS