Skellefteås Jonathan Pudas jublar efter att ha satt sin straff mot Örebro.

Femte raka segern för Skellefteå

Skellefteå tog femte raka segern när man besegrade Örebro på straffar, 2–1.

|

Det blev inte lika enkelt som senast mot Timrå, då Skellefteå vann med 7–0. Örebro, som jagar en slutspelsplats, höll emot ända in i straffläggningen. Där blev Jonathan Pudas matchhjälte som den ende som fick pucken i mål.

Det blev en målsnål tillställning där nollan spräcktes först i fjärde minuten i tredje perioden. Skellefteås Robin Alvarez gjorde 1–0 sedan Örebromålvakten Jhonas Enroth strulade till det genom att åka bakom buren för att ta pucken, men i stället blev av med den.

Drygt två minuter senare kvitterade Glenn Gustafsson för Örebro. Han nätade för tredje matchen i följd.

- Det var en ruggigt tajt match. Örebro var riktigt giftiga i omställningsspelet. Från andra perioden blev vårt spel med puck bättre, säger Tommy Samuelsson.

De två poängen håller Örebro kvar ovanför kvartsfinalstrecket. För Örebro innebar enpoängaren att man närmar sig Brynäs som har sista åttondelsfinalsplatsen i nuläget, det skiljer två poäng.