Falkenberg fick tre straffar emot sig – och föll mot Norrköping

Domaren Adam Ladebäck blåste tre straffar till IFK Norrköping mot Falkenbergs FF. Christoffer Nyman förvaltade dem – och FFF föll med 4–1.
– Vi kan konstatera att vi aldrig får sådana straffar, säger Hasse Eklund.

ANNONS
|

Nästjumbon Falkenbergs FF hade chansen att gå upp på kvalplats när ett Europajagande IFK Norrköping stod för motståndet på bortaplan.

Falkenberg fick en drömstart på matchen. Ett långt inkast från Kalle Söderström nickades vidare av Calle Johansson och bollen damp sedan ned framför fötterna på John Chibuike. Anfallaren var behärskad. 1–0 efter en minut.

FFF:s start var vass och det var sånär att Kalle Söderström utökade ledningen i den 20:e minuten. Men yttern fick se sitt avslut gå i stolpen.

Men vinden vände. Rejält.

I den 20:e minuten blåste domare Adam Ladebäck för straff för IFK Norrköping efter en duell mellan Tobias Englund och Henrik Castegren. Christoffer Nyman var iskall från elva meter.

ANNONS

1–1. Sedan blev det än värre.

En halvtimme in i matchen blåste Ladebäck för straff igen när Grégoire Amiot lade armarna runt Nyman i eget straffområdet. Hur Hasse Eklund reagerade på domslutet? Genom att vara på väg att lämna Östgötaporten.

– Det var en stor frustration. Det är väldigt billiga straffar. Vi får aldrig sådana straffar med oss och då blir det en enorm frustration. Både jag och spelarna behöver lugna ner oss där. Det är bara att hylla Norrköping som har gnällt lite grand. Det kanske är det som är melodin för Falkenberg, säger Hasse Eklund med glimten i ögat efter matchen.

Nyman satte straffen. 2–1.

Och ja, Christoffer Nyman blev tremålsskytt innan den första halvleken var över. Norén hängde inte med när Sead Haksabanovic utmanade och Ladebäck var rak och tydlig. Straff. Och historien upprepade sig. Nyman satte den i nät.

3–1 i paus. Alla baklängesmål på straff.

– Domaren gör sin bedömning. Vi kan konstatera att vi aldrig får sådana straffar. Det är tungt ur den aspekten. Sådan är fotboll. Vi ligger 1–11 i straffar nu. Man säger att serien ska jämna ut sig, men nu är bara två matcher kvar, så får vi får hoppas att vi får väldigt många straffar i de två sista omgångar, säger Eklund.

ANNONS

Han fortsätter:

– Vi har varit i den situationen att vi har det lite jobbigt. Vi vet om att Norrköping är ett bra lag, så vi tycker så klart att det är bättre att de gör spelmål i stället för tre straffmål. Det är klart att det gör oss frustrerade.

Andra halvlek blev en enda lång transportsträcka. Visserligen hade Christoffer Nyman ett jätteläge och Anton Wede var nära att slå till med ett klassmål.

Matchen slutade 4–1 efter att Ishaq Abdulrazak gjort det sista målet på hörna.

– Vi började bra och fick ett tidigt mål. Vi hade bud på något mer mål. Sedan, som matchen gestaltade sig, är det svårt att vinna matchen. Vi ligger i botten och möter ett bra lag på bortaplan. Släpper man in fyra mål är det tufft att få poäng med sig, säger Eklund.

Domaren Adam Ladebäck ville inte ge sin syn på situationerna. Han valde att nobba media.

Läs mer: Hasse Eklund på väg att lämna Östgötaporten efter straffarna

Läs mer: Betygen på FFF-spelarna efter förlusten mot IFK Norrköping

Läs mer: Så var matchen – minut för minut

ANNONS