Franska nyförvärvet besviken efter tunga debuten

Varnad och orsakande av en straff. Första seriematchen med Falkenbergs FF blev ingen rolig historia för Gregorie Ámiot.
– Det var riktigt frustrerande. Vi spelade inte bra, sa nyförvärvet.

ANNONS
|

Efter landslagsuppehållet väntade en ångestmatch som hette duga. IFK Göteborg, med nya tränaren Roland Nilsson, tog alla tre poängen efter en 3-0-seger mot Falkenbergs FF.

– Jag kan bara konstatera att vi får två straffar emot oss. Vi gör ett mål som blir bortdömt och ett självmål. Vi ligger i botten och får inte marginalerna med oss. Göteborg är bättre och vinner rättvist. Vi får försöka kriga till oss marginalerna. Det finns ingen anledning att överanalysera den här matchen, sa FFF:s tränare Hasse Eklund.

Både Ámiot och Axel Norén tog plats i backlinjen.

– Jag tyckte de skötte sig okej. Jag kan inte lasta dem för målen. Det gäller att bygga vidare och de kommer bli bättre ju mer tid de får, sa Hasse.

ANNONS

Blåvitt gjorde 1-0 när Yahya Kalleys inlägg damp ner hos Alexander Farnerud efter att ha touchat Pontus Wernbloom. Andra målet bjöd FFF på när Anton Wede olyckligt slog in bollen i eget mål.

Men det kunde varit ännu värre om inte Viktor Noring gjort en kanonräddning på Tobias Sanas straff i 42:e minuten. Gregorie Ámiot blev varnad för handboll. Även fast handen såg ut att vara utanför området.

– Jag försökte bara försvara med benet, men jag kan ju inte springa med bakbundna händer. Lyckligtvis så räddade vår målvakt, sa Gregorie.

– Första är inte straff, den andra har jag inte hunnit se, sa Hasse Eklund.

Vad sa ni i pausen?

– Att försöka flytta fram positionerna. Våra wingbacks hamnar långt bak i första, sa Eklund.

Det blev marginellt bättre, men Blåvitt spelade klokt och på resultatet. De bröt sin svit på 14 raka matcher utan vinst. Tobias Sana fick en ny chans från straffpunkten efter en duell mellan Calle Johansson och Yahya Kalley med kvarten kvar. Den här gången placerade han in bollen bredvid Noring. Gregorie Ámiot var inte alls nöjd med hur matchen utvecklade sig:

– Vi var för snälla. Vi borde varit mer aggressiva i båda boxarna och mer kreativa på mitten. Hela laget misslyckades idag. Det var en viktig match, men det är fortfarande elva matcher kvar. Det är inte över, vi måste kämpa till slutet.

ANNONS

Läs mer: Wede sammanbiten efter självmålet

ANNONS