Gustaf Nilsson frustrerad efter FFF:s kryss

I veckan blev det klart att Gustaf Nilsson lånas in från BK Häcken i Falkenbergs bottenstrid. Under söndagen gjorde anfallaren sina första minuter på planen där han var iblandad i det mesta.

ANNONS
|

Under söndagsförmiddagen var det dags för ett riktigt ångestmöte i Allsvenskans sextonde omgång. AIK på negativkvalplats gästade jumbon Falkenberg på Falcon Alkoholfri Arena i en match som slutade 1-1.

Med i startelvan fanns Gustaf Nilsson som i veckan blev inlånad från BK Häcken och mycket skulle komma att handla om anfallaren. Han brände ett jätteläge, var inblandad i kvitteringen och skulle nog haft med sig en straff.

– Jag fattar inte hur domaren inte kan blåsa straff, den är solklar så det är riktigt frustrerade. Jag är på bollen först och då hakar han i mig vilket gör att jag faller, sa Gustaf Nilsson och fortsatte:

ANNONS

– Det är en stor besvikelse att vi inte kunde vinna idag. Vi skapar verkligen chanserna för att kunna göra det så det är frustrerande.

Falkenberg inledde matchen klart bäst. Laget vid havet spelade ganska enkelt sig ur AIK:s press och var flera gånger nära att ta ledningen via fasta situationer.

– Vi startar väldigt bra och trycker ner AIK och de skapar nästan inget alls i början. Sen efter vätskepausen så kommer de in i det lite och får en straff som de gör mål på, sa Nilsson.

Henok Goitom fick i minut 23 bollen felvänd i straffområdet, Calle Johansson i FFF var för het och rev ganska klantigt ner den rutinerade anfallaren.

Sebastian Larsson gick fram och sköt men Brattberg var dock med på noterna och räddade. Bollen gick tillbaka till landslagsmittfältaren som retfullt kunde sätta ledningsmålet.

AIK tog därefter över taktpinnen rejält. Gästerna satte en mycket högre press än tidigare och FFF hade stora problem med att spela sig upp i planen.

Men i den sista tilläggsminuten av den första halvleken chockade FFF alla.

Karl Söderström kunde efter en tilltrasslad situation nicka in kvitteringen i ett öppet mål efter att Gustaf Nilsson stört AIK:s målvakt Haugaard i en luftduell.

ANNONS

– Det är starkt av oss att få in 1-1 innan paus. Sen tycker jag att vi är bättre än de i starten av andra igen, de får ett litet momentum men det är vi som skapar alla stora lägen, sa Nilsson.

Nilsson fick i den andra halvleken ett jätteläge att göra 2-1 men avslutet var för dåligt. Lagen fick till anfallarens besvikelse istället dela på poängen.

– Det var skönt att vara tillbaka här hemma, men idag skulle vi verkligen haft mer än en poäng. Det var vi värda, avslutade Nilsson.

LÄS MER: Söderströms kyliga nick räckte inte

LÄS MER: Hasse Eklund och FFF fortsatt utan hemmavinst

BETYG: Så skötte sig FFF-spelarna mot AIK

ANNONS