Niclas Eliasson lämnade Falkenbergs FF som 18-åring för spel med AIK.
Niclas Eliasson lämnade Falkenbergs FF som 18-åring för spel med AIK. Bild: Ola Folkesson

Pengar till Falkenbergs FF efter Niclas Eliassons flytt

Efter några dagars turer är det till slut klart. Niclas Eliasson flyttar till Frankrike och Nimes. En flytt som också ger pengar till Falkenbergs FF.

ANNONS
|

För andra gången på bara några veckor har en spelare från Falkenberg sålts för mångmiljonbelopp i fotbollseuropa. Och precis som när Jesper Karlsson såldes till AZ Alkmaar så genererar Niclas Eliassons försäljning pengar till Falkenbergs FF.

Det handlar om den så kallade solidaritetsersättningen som betalas ut vid övergångar mellan två klubbar från olika länder. Fem procent av den totala övergångssumman tillfaller klubbarna som spelaren representerat mellan 12-23 års ålder.

När det gäller Niclas Eliasson så har Falkenbergs FF rätt till halva solidaritetsrsättningen. Övriga delar hamnar hos AIK, IFK Norrköping och Bristol City.

– Det stämmer, ungefär den delen handlar det om, säger sportchef Håkan Nilsson.

ANNONS

”Det visar att vi gör det mesta rätt”

I media spekuleras det om olika övergångssummor, men den mest förekommande är runt 25 miljoner kronor. I ett sådant scenario skulle Falkenbergs FF få 625 000 kronor.

– Det är inga pengar som vi har budgeterat för. Det är pengar som kommer in utan att vi för den skull har gjort speciellt mycket för dem, inte de senaste åren i alla fall, säger Håkan Nilsson och fortsätter:

– Det är ett bevis på att vi har en bra verksamhet som kan generera pengar under en längre tid. Det visar att vi gör det mesta rätt, även om många just nu tycker att vi inte gör någonting rätt.

Läs mer: Därför tänker FFF inte ta in någon ny anfallare

ANNONS