Rättvist resultat i bortapremiären

Välfyllda läktare, solsken och delar av damlandslaget på plats. En drömlik bortapremiär som efter ett jämnt spel slutade oavgjort 2-2.

ANNONS
|

Bortapremiären för Falkenberg mot Trelleborg inleddes med en tyst minut för att hedra terrorns offer efter fredagens attentat i Stockholm. Därefter kickades matchen igång och en uppsluppen stämning fyllde läktarna. De båda lagen inledde trevande och kände av varandra. Det var Trelleborg som var först med att vakna upp ur dvalan. I den sjätte minuten fick Trelleborgs Marcus Pode in en fullträff vilket resulterade i 1–0.

– Matchen började rätt bra, men när de fick in målet efter knappt tio minuter kändes det som att det kom lite från ingenstans precis som i matchen mot Öster, sa Erik Pärsson.

Trots en drömstart för hemmalaget dröjde det inte länge förrän Falkenberg kom igång. Efter 30 minuter kom kvitteringen med hjälp av Viktor Götesson efter att Erik Pärsson spelat fram bollen. Knappt en kvart senare tog de också över ledningen precis innan första halvleks slut, den här gången var det Per Karlsson som nickade in bollen efter hörna.

ANNONS

– Det var välförtjänta mål och vi gick in med en skön känsla i andra. Jag tycker däremot att vi kunde ha varit lite mer på i vissa lägen. Men det är bortaplan och bara andra matchen för säsongen. Jag är glad att vi lyckades vända, det var väldigt jämnt, sa Erik Pärsson.

Med ett gediget övertag i matchen gick FFF in på planen med lite extra självförtroende i andra halvlek. Det grusades dock relativt fort när TFF:s farlige anfallare Dino Islamovic nickade in bollen och kvitterade i den 53:e minuten.

Därefter märktes det att det mesta av energin hos de båda lagen hade gått åt under första halvlek och matchen stod still och all action var som bortblåst. Ett fåtal målchanser för bägge lagen och ett fortsatt jämnt spel gjorde att matchen slutade helt rättvist - oavgjort.

– Den här matchen kunde ha gått hur som helst. Det blev tungt att springa i slutet, dels på grund av planen, alla var trötta. Men jag tycker dagens prestation är godkänd, sa Viktor Götesson.

Läs matchens liverapportering här:

ANNONS